Roetfilter vervangen?
Roetfilter vervangen?
bekijk film
In deze animatie wordt kort uitgelegd wat een roetfilter doet, hoe je enkele problemen met het roetfilter kan oplossen en hoe je uiteindelijk een tevreden klant houdt die vaker bij je terug komt.
Neem contact op
Wilt u meer informatie over onze producten en dienstverlening?
Bel: 010 - 446 97 81
Of laat u terugbellen
Neem contact met mij op

Bedankt voor uw interesse.

Wij nemen binnenkort contact met u op.
Volg ons op facebook
zoek een grossier

plaats:

postcode:

straal (km):

Op kenteken zoeken naar auto onderdelen

klik hier als u geen kenteken heeft.
nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld je
aan voor onze nieuwsbrief:
onze merken
Purflux
808 x gelezen
29 April 2011

Nissens maakt het makkelijk

Een nieuwe radiateur nodig? Kies voor kwaliteit en montagegemak.Radiateuren worden in de meeste gevallen vervangen na aantasting door corrosie of na fysieke schade, bijvoorbeeld na een kop-staartbotsing of lekkage na steenslag. Als autobedrijf wil je dan een vervangingsproduct dat snel beschikbaar is en moeiteloos gemonteerd kan worden. Dit zijn nu precies twee belangrijke redenen waarom mijngrossier.nl radiateuren van Nissens levert. Nissens behoort tot de grootste Europese fabrikanten van koelsystemen en produceert hiervoor in eigen huis kwaliteitsproducten voor motorkoeling en klimaatbeheersingssystemen. Een belangrijk productsegment vormen de radiateuren. Nissens levert aan een groot aantal auto- en vrachtwagenfabrikanten radiateuren voor eerstemontage. Deze eerstemontagekwaliteit kunt u uw klant ook bieden.

Twee concepten

Als we over kwaliteit spreken, ligt de nadruk allereerst op productkwaliteit. Dat veel autofabrikanten naast eerste montage ook bij OES voor Nissens kiezen, onderstreept de kwaliteit die Nissens levert. Maar een werkplaats wil meer. Ten eerste een snelle beschikbaarheid van een product. Ten tweede montagegemak om de werkplaatskosten zo laag mogelijk te houden. Om aan deze twee voorwaarden te voldoen, introduceerde Nissens twee concepten: First Fit en Multi Fit. Beide concepten geven bovendien een antwoord op de flexibiliteit die van het moderne autobedrijf gevraagd wordt in een tijd dat het aantal automodellen en producten blijft groeien.

First Fit

First Fit is een belangrijk pluspunt voor de werkplaats. Nissens levert met First Fit naast een uitstekend verpakte radiateur alle montagematerialen die voor een juiste montage nodig zijn. Denk daarbij aan een ruime verzameling o-ringen, radiateurdoppen, moertjes, bouten, bevestigingsmateriaal, etc. Alles zit er bij om een radiateur optimaal te monteren. Dus geen lange zoektocht meer naar kleinmateriaal en aanverwante zaken. Dit betekent dat een monteur sneller en eenvoudiger kan monteren, wat uiteindelijk kosten bespaart. Ook de klant zal dit uiteraard waarderen. Nissens biedt al ruim 300 radiateuren volgens het First Fit-principe. En dankzij de enthousiaste reacties van de Europese monteurs groeit dit aantal snel.

Multi Fit

Multi Fit is het tweede Nissens-concept dat de werkplaats een uitkomst biedt. Zoals de naam al zegt, biedt Nissens met Multi Fit één product dat ingezet kan worden bij meerdere automodellen. Soms zelfs bij verschillende merken. De Multi Fit-radiateuren zijn hiervoor speciaal ontwikkeld. Door simpele aanpassingen en verbeteringen aan de originele constructie zijn deze kwaliteitsradiateuren toe te passen bij verschillende koelsystemen. De in- en uitlaatopeningen, tapgaten en aanvullende aansluitingen zijn universeel ontwikkeld om eenvoudig aan te sluiten op verschillende systemen. Het Multi Fit-concept vereenvoudigt niet alleen montage, maar ook de voorraad en bestellingen. Door meerdere artikelnummers te verenigen, levert het concept ook een positieve bijdrage aan het milieu.

Radiateuren onder de loep

Uit schadeonderzoek naar radiateuren blijkt dat er na inbouw van een nieuwe radiateur soms sprake is van elektrolyse. Het is daarom raadzaam om na het vullen van het koelmiddel te controleren of er een elektrische stroom in het koelsysteem voorkomt. Deze stroom veroorzaakt een elektrochemische reactie die het buizensysteem van de radiateur aantast. Vaak wordt dit zichtbaar door een witte aanslag bij de verbindingsdelen en de collectoren. Bij de oliekoeler komt elektrolyse aan het licht door een grijs/- groene afzetting. Het onderzoek toont ook aan dat de radiateur vaak ten onrechte als oorzaak voor een gescheurde koelwatertank of expansievat wordt gezien. De oorzaak, overdruk, is meestal terug te voeren op een defecte vuldop of een gescheurde cilinderkoppakking. Hetzelfde geldt voor lekkages bij de verbindingen naar oliekoelers, sonden en aftappluggen. Deze lekkages kunnen voorkomen worden door nauwgezette montage met betrekking tot het aanwezige schroefdraad. Verder blijkt dat noodreparaties aan radiateuren als een zeer tijdelijke oplossing beschouwd moeten worden. Net zoals onzorgvuldige montage en slecht onderhoud beïnvloeden noodreparaties de levensduur van een radiateur nadelig. Voorkom (vroegtijdige) schade en kies bij een vervanging altijd voor kwaliteitsradiateuren, zoals die van Nissens.

Spoelen

Wanneer een nieuwe radiateur geplaatst wordt, is het raadzaam het volledige koelsysteem uitvoerig te spoelen om resterende verontreinigingen te verwijderen. Het koelsysteem kan nog oude roestdeeltjes bevatten die in de koelkanalen van de motor of de leidingen van de waterpomp zitten. Spoelen kan gewoon met warm water of een speciale spoelvloeistof. Door de aparte constructie van sommige koelsystemen is het spoelen van sommige delen onmogelijk. In dat geval is het verstandig om naast de radiateur ook geïntegreerde onderdelen zoals de thermostaat, elektrische kleppen en vuldop te vervangen. Belangrijke tip: Denk bij spoelen aan het correct ontluchten van het systeem. Het zal niet de eerste keer zijn dat niet goed ontluchten tot oververhitting van de motor en flinke schade heeft geleid. Bovendien is het belangrijk om ook voor een koelmiddel van topkwaliteit te kiezen, zoals Valvoline Coolant AF Blue of Valvoline Extreme Coolant AF.

Deel dit bericht:
1 Reacties
Noodreparatie: het repareren van een bijkans versleten radiateur.
Goede reparatie: het repareren van een jonge radiateur / condensor of andre koeler. Voor en na de reparatie zowel inwendig als uitwendig goed reinigen, dan gaat tie weer als de beste !
Dit gaat wel eens in tegen de stropdas cultuur... die zegt namelijk: oud koelsysteem, repareer maar... en nieuw koelsysteem, oh, nee, daar moet origineel nieuw in. Technisch is het precies andersom.
Enne...als die originele koeler kapot is, wil je dan weer zo'n ding ?
1. › 29 augustus 2011 door Teunis van Nes
Reageer op dit artikel
E-mailadres wordt niet getoond