Autosleutels programmeren en synchroniseren

Weer handige werkplaatsassistentie van AutoTools: handleidingen om autosleutels te programmeren en synchroniseren.

autosleutels

Het komt regelmatig voor dat een klant zich in de werkplaats meldt met een autosleutel waarvan de batterij leeg is. Niet ongebruikelijk: veel automodellen worden immers geleverd met sleutels met een batterij die niet opgeladen wordt. De batterij zal dus, afhankelijk van het gebruik, periodiek vernieuwd moeten worden. Als de batterij van de sleutel vervangen is, doet zich soms een verassend fenomeen voor: de afstandsbediening van de centrale deurvergrendeling werkt niet meer. Hetzelfde effect zien we als een bestuurder, buiten het ontvangstbereik van de auto,  te vaak op de afstandsbediening heeft gedrukt. Ook dan reageert de auto vaak niet meer op de afstandsbediening.

Synchronisatie
In de hierboven beschreven gevallen lopen de codes die de sleutel verzendt en de codes die de module van de centrale vergrendeling verwacht, niet meer synchroon. De oplossing ligt voor de hand: de sleutels moeten opnieuw gesynchroniseerd worden. Maar hoe gaat dat? In veel gevallen kan dit vrij eenvoudig via de knoppen op de afstandsbediening. Maar dat kan lang niet in alle gevallen. Soms is synchronisatie alleen mogelijk met behulp van een geschikte tester of diagnoseapparatuur.

Helpende hand
Het autotechnische programma AutoTools reikt opnieuw een helpende hand. De technische informatiebron maakt het programmeren en synchroniseren van autosleutels heel inzichtelijk. Kijk in AutoTools onder de buttons ‘Reparatie handleidingen’ > ‘Service/Onderhoud’ > ‘Sleutelcodering’. Hier vind je een heel duidelijke omschrijving van de complete synchronisatieprocedure. Daarnaast wordt eveneens de procedure omschreven hoe je een batterij in de sleutel moet vervangen. Bovendien vind je er een uitleg over de werking van de afstandsbediening, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een dubbele vergrendeling. Daarnaast is er een korte uitleg over het programmeren van sleutels. Hierbij worden de sleutels aangemeld, zodat ze weer door de immobiliser (startblokkering) herkend worden als geldige sleutels. In de meeste gevallen is hiervoor wel een geschikte tester noodzakelijk.

autosleutels 2

 

11 thoughts on “Autosleutels programmeren en synchroniseren

 1. Ik heb het geprobeerd in auto tools, maar zodra ik bij sleutelcodering ben en daar op klik, gebeurt er verder niks meer.
  Met vriendelijke groet,

  Ben Aarts

  Garage Aarts

  Hoog geldrop 107/109

  5663 BD Geldrop

  Tel. 0402340375

  Gsm 0651160950

  e-mail benaarts@xs4all.nl

 2. ik heb een ruil management computer voor mijn Ford focus 2001 de oude is kapot ik heb bij de nieuwe computer de orginele sleutel van de auto waar deze computer uit komt. Kan deze sleutel code naar de slautel van mijn auto worden over gezet cg ingeleerd worden zo ja en waar?

 3. Ik heb een peugeot uit 2000 nu reageert de sleutel niet meer op de centrale deurvergrendeling kan het zijn dat de ontvanger stuk is

 4. Beste allemaal,
  Ik rij ford focus tdci bouwjaar 2006. ik heb net de afstandbedinnen ingeleerd en hij doet wel goed maar de auto wil niet opstarten ?
  Kan iemaand hier me helpen met dit incident !!

 5. Ik heb Peugeot 306 cabriolet 1999.
  De sleutel reageert niet meer op centrale deurvergrendeling.Is het mogelijk om zelf te zynchronisiren? .

 6. Ik heb peugeot 206. De code in de sleutel is weg.Kan ik een kopie van die sleutel maken? De auto start niet ( motor ) .Ik kan niet de auto naar de garage slepen.

 7. Focus sleutel coderen: eerste sleutel op conact en verwijderen, tweede sleutel op contact en verwijderen, nieuwe sleutel op contact. Dit alles binnen 10 seconden. Derde sleutel laten zitten tot pats lampje uit gaat

 8. Is het mogelijk om zelf de sleutel van een Alfa 147 1.6 uit 2001 in te leren?
  Zo ja, hoe?

 9. Zelf inleren kan alleen met de juiste transponder, in dit geval een T48 en de juiste apparatuur.
  Het clonen van de transponder moet met b.v. Silca apparatuur. Dus probeer het bij een goede sleutelmaker.
  Het programmeren kan ook in de garage, maar is aanzienlijk duurder.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *