Klantenbinding met mijngarage plug-in

De bij mijngarage.nl aangesloten autobedrijven kunnen hun klanten binnenkort een service bieden die oudere auto’s vanaf 2006 net zo ‘connected’ maakt.

mijngarage-plugin

Door het plaatsen van een plug-in dongel en het installeren van de mijngarage-app op de smartphone kan de automobilist de gezondheid van zijn auto checken en worden eventuele storingsgegevens direct doorgegeven aan het eigen autobedrijf. De introductie hing al enige tijd in de lucht, maar onlangs was het dan zover: de officiële presentatie van de mijngarage plug-in.

De plug-in is een dongel die wordt aangesloten op de EOBD-stekker van de auto. Het is dé oplossing voor wat oudere auto’s om net zoals de nieuwste auto’s een ‘connected car’ te zijn. Door het plaatsen van de speciale mijngarage plug-in dongel wordt de auto bij elke start gecontroleerd op eventuele storingen, mogelijke problemen. Via de mijngarage-app op zijn smartphone kan de bestuurder zelfstandig ook zaken bekijken als brandstofdruk, motortemperatuur, lambdasonde waarden. Mocht er nu sprake zijn van een technische storing, dan waarschuwt de app hiervoor. Zo wordt de klant op tijd van een storing op de hoogte gebracht, kan hij ingrijpen en wordt hij niet verrast door vervelende, dure reparaties. Tegelijkertijd stelt de dongel alle relevante data ter beschikking van het autobedrijf, die meteen actie kan ondernemen. Kortom: een tevreden klant en een tevreden autobedrijf, omdat deze snel kan anticiperen op de storing.

Data uitlezen

De mijngarage plug-in is een zogenaamde ‘domme’ dongel. Dit betekent dat er alleen data worden uitlezen en er niet wordt ingegrepen in de systemen van de auto. Bovendien wordt de privacy van de bestuurder gegarandeerd, omdat er geen locatiegegevens worden gekoppeld. De mijngarage plug-in, die binnenkort beschikbaar is via mijngarage.nl, kost eenmalig 79,50 euro (inclusief BTW). De installatie van de dongel is gratis bij een autobedrijf naar keuze. De mijngarage-app is nu al gratis te downloaden.

mijngarage

Connected

De ontwikkeling om ook wat oudere auto’s ‘connected’ te maken, is eigenlijk heel logisch. Telematica staat hoog op de agenda van de autobranche. In dit licht bezien, is het belangrijk dat met name universele autobedrijven bij de les blijven en meegaan met de laatste ontwikkelingen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er nu een generatie potentiële werkplaatsklanten voor de brug staat die gewend is om te communiceren met de smartphone. Als zij de mijngarage-app hebben geïnstalleerd, zijn ze connected met het betreffende autobedrijf en ontstaat er een sterke klantrelatie waar andere spelers minder makkelijk tussenkomen. En dat is belangrijk, omdat veel automerken ook de eigenaars van oudere automodellen via app’s (zoals Mercedes me) aan zich willen binden en daarmee het universele autobedrijf buitenspel kunnen zetten. Dankzij de mijngarage plug-in is ook het universele autobedrijf ‘connected’. Belangrijk doel van de dongel is dan ook het connected maken van de klant met het autobedrijf. Hierna volgt de auto vanzelf.

Plug-in houdt auto gezond

De mijngarage plug-in is uitsluitend verkrijgbaar via een deelnemend autobedrijf van mijngarage.nl. De plug-in is bedoeld voor alle auto’s van vier jaar of ouder, waar een EOBD-stekker is gemonteerd. Het gaat dan om automodellen vanaf circa 2006 tm 2012, zo’n drie miljoen auto’s in Nederland. Hiervan is de werking bij meer dan 50% gecontroleerd. Via www.mijngarage.nl/plugin kun je op kenteken controleren of er een plug-in beschikbaar is voor een specifieke auto. Deze kan direct besteld worden en vervolgens geïnstalleerd worden via één van de deelnemende mijngarage.nl-autobedrijven. In augustus 2016 start een promotiecampagne gericht op de consument. De boodschap luidt dan kort samengevat: de mijngarage plug-in houdt uw auto gezond..