Monroe

monroe-headerMonroe is wereldwijde marktleider op het gebied van ondersteltechniek en levert zowel aan autofabrikanten (OE) als de aftermarket. Monroe investeert in technische ontwikkelingen en blijft zijn assortiment van aftermarket artikelen constant uitbreiden, zodat u beschikt over dat wat u nodig hebt.

Al eens meegedaan aan een Monroe- schokdempertestdag? Uit onderzoek blijkt dat in Nederland minimaal één op de vier auto’s met één of meer versleten schokdempers rijdt. De resultaten tijdens de Monroe Testdagen van ’s werelds grootste schokdemperleverancier bevestigen dit. Versleten schokdempers betekenen een gevaar voor de verkeersveiligheid: de wegligging wordt negatief beïnvloed, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd.

Een schokdemper slijt heel geleidelijk. Vaak wordt de achteruitgang door de automobilist nauwelijks opgemerkt. Reden te meer dat het autobedrijf de werking van de schokdempers regelmatig controleert. Een schokdemper beweegt immers per gereden kilometer meer dan 5.000 keer in en uit. Op een afstand van 60.000 km betekent dit dat de demper 300 miljoen bewegingen heeft gemaakt. Voor het autobedrijf is dit niets nieuws, maar voor de consument wel.

Gemiddeld worden schokdempers eens per 174.000 km vervangen, terwijl dit volgens Monroe uit veiligheidsoverwegingen na ongeveer 75.000 km zou moeten gebeuren.

Alles over de ophanging – mijngrossier.nl