Motorolie

motorolie header

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van nieuwe motoren en uitlaatgasemissiesystemen groeit het aantal oliespecificaties. Voor de gemiddelde garagehouder is dit in de praktijk soms zeer verwarrend. De wens naar meer gecombineerde motoroliën is dan ook voorstelbaar. Sommige olieleveranciers komen tegemoet aan deze wens, alleen de kwaliteit van de producten verschilt enorm.

Verschillen

Wat zijn nu de belangrijkste kwaliteitsverschillen tussen de verschillende oliën? De kwaliteit van een olie begint bij een goede basisolie, die voor moderne auto’s al snel synthetisch moet zijn. Een goede kwaliteit synthetische basisolie bezit van nature bepaalde kwaliteitseigenschappen, waardoor deze langer meegaat dan oliën welke deze eigenschappen langs chemische weg hebben gekregen. Ook de nodige additieven kunnen kwalitatief en kwantitatief verschillen. Maar hoe weet je nu als monteur of je een goede kwaliteit olie gebruikt? Het antwoord is redelijk simpel: controleer of de olie is goedgekeurd door de desbetreffende autofabrikant. Een officiële goedkeuring betekent dat de olie een zeer omvangrijk testprogramma heeft doorlopen en dat het product voldoet aan de strenge eisen van de automobielfabrikant.

Als we kijken naar trends als brandstofbesparing, speciale uitlaatsystemen en verlengde olieverversingstermijnen is het gebruik van speciale hoog kwalitatieve, vaak voertuigspecifieke, motoroliën onontbeerlijk. Mijngrossier.nl biedt daarom alleen de beste producten aan van Valvoline en Triple QX. Met de praktische kentekenmodule van mijngrossier.nl is binnen een handomdraai de juiste olie voor de juiste toepassing gevonden.