Purflux

Purflux--header

Purflux is een filtermerk dat al vele jaren meedraait in de top. De van huis uit Franse fabrikant Sogefi is als gerenommeerd leverancier voor eerste montage kind aan huis bij vele autofabrikanten. De technische expertise van Purflux heeft geresulteerd in belangrijke nieuwe innovaties, zoals de voor Purflux kenmerkende, gepatenteerde Chevron-vouwtechniek van de filtermedia. Deze vouwtechniek zorgt voor een verhoogde filtercapaciteit van ruim 20 procent. Daarnaast is Purflux sterk in het ontwikkelen van complete oliefiltermodules die vervaardigd zijn van volledig recyclebare materialen. Deze compacte modules filteren en koelen de olie.

Montagegemak en het bieden van hoogwaardige filters staan bovenaan de agenda van Purflux. Dat blijkt uit het hoge aantal OE-referenties. In de praktijk wordt dit zichtbaar door het leveren van kwaliteitsfilters met een juiste passing, zodat vervanging geen problemen oplevert. Bovendien zijn nieuwe referenties snel beschikbaar, waardoor er bij zeer jonge auto’s niet mis gegrepen kan worden.

Dat Purflux praktijkgericht denkt blijkt ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Monteurs willen olie snel en gemakkelijk kunnen vervangen. Met de nieuwe oliefiltermodules voldoet Purflux aan deze wens. Veel Purflux-modules beschikken over een ingebouwde olie aftap, die automatisch opent wanneer de deksel is losgemaakt. Het aftapkanaal zorgt er voor dat de oude olie wegloopt in de richting van de olie aftap. De olie aftap sluit weer wanneer de deksel van het filter is vastgezet.