Turbo’s Hoet

Turbo's-hoet-header

Elke motor levert een bepaald vermogen. In een verbrandingsmotor wordt dat vermogen geleverd door een combinatie van brandstof, zuurstof en de ontbrandingstemperatuur. Door elk van deze drie factoren te veranderen, verandert het vermogen van de motor. Willen we meer vermogen dan zal er meer brandstof en zuurstof moeten worden aangevoerd. Dat vraagt om meer cilinderinhoud en dat maakt een motor groter, zwaarder en duurder. Dat is vandaag de dag niet wenselijk gezien de strenge emissie-eisen, het hogere brandstofverbruik van een grotere motorinhoud en de hogere kosten van productie. De turbo biedt de oplossing voor dit dilemma.

Instructie video

Waarom is de turbo defect geraakt? Hoe stelt u de juiste diagnose? En waar moet u op letten tijdens de installatie van de nieuwe turbo? Mijngrossier.nl en Turbo’s Hoet geven antwoord op al deze vragen en meer in deze instructievideo.

Meer instructie video’s kunt u hier bekijken.

Het Turbo Handboek

Er is zoveel te vertellen over de turbo en de bijbehorende techniek dat wij dit voor u hebben gebundeld in het Turbo Handboek. Dit handboek vertelt u niet alleen over de werking van een turbo maar helpt u ook bij het stellen van een juiste diagnose in het geval van een turboschade. Wij wensen u veel leesplezier!

Turbo’s Hoet nieuwsbrieven

Een turbo is een bijzonder stukje techniek, waarover wij u graag meer willen vertellen. Dat doen we middels technische nieuwsbrieven.
De algemene werking van een turbo
De installatie van een turbo
De variabele turbo werking in de praktijk
– De 3 meest voorkomende oorzaken van turboschade