Word Monroe Safety Expert

Als Monroe Safety Expert heeft het autobedrijf alle tools in handen om het schokdemperbewustzijn van zijn klanten te verhogen.

We weten het allemaal: één op de vier auto’s rijdt met minimaal één versleten schokdemper. Dit heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Versleten schokdempers beïnvloeden de wegligging van de auto, de kans op aquaplaning is groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd. Schokdempers die hun beste tijd gehad hebben, leiden tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen, zoals stuur- en ophangingsdelen. Bovendien maken zij een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Redenen genoeg om de klant op het belang van goede schokdempers te wijzen. Als Monroe Safety Expert is een autobedrijf een duidelijk herkenbare specialist op het gebied van schokdempers. Een Safety Expert beschikt over alle tools om een klant duidelijk te maken wat schokdempers doen en wat de gevaren van versleten exemplaren zijn. Dankzij de overtuigende argumentatie van de Monroe Safety Expert zal de betreffende consument eerder geneigd zijn om nieuwe exemplaren te laten monteren als de huidige aan vervanging toe zijn.

Maximaal resultaat

Als lid van Monroe’s veiligheidsexpertnetwerk geniet een autobedrijf belangrijke voordelen. Als Monroe Safety Expert onderscheidt een autobedrijf zich van de concurrentie. Als veiligheidsexpert maakt het autobedrijf deel uit van een programma van de marktleider op het gebied van schokdempertechniek. De Expert-status straalt vertrouwen en kennis van zaken uit naar de klanten. Het biedt ook de mogelijkheid om extra klanten aan te trekken. Met de extra kennis die men via het programma krijgt, kan de eigen verkoop van schokdempers gestimuleerd worden. Andere praktische voordelen: Monroe Safety Experts kunnen meedoen aan Monroe veiligheidsevenementen en krijgen regelmatig nieuwsbrieven met informatie over nieuwe producten en ontwikkelingen. Belangrijk pluspunt: trainingen en testdagen, die op locatie gehouden worden, kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief georganiseerd worden.

Speciale Testdagen

Uit de praktijk blijkt dat het organiseren van een Monroe Schokdempertestdag vruchten afwerpt. De Schokdempertestdag betekent een extra contactmoment met klanten. Het organiserende autobedrijf profileert zich bij zijn klanten als technisch specialist: dit heeft een positieve uitwerking naar bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast biedt een Schokdempertestdag meer omzetkansen door een hoger schokdemperbewustzijn en de mogelijkheid om ook andere slijtdelen onder de aandacht te brengen, zoals de protectiekit, de montagekit en de hoofdveer. Daarnaast krijgen de eigen monteurs tijdens de Testdag toegespitste trainingen om in de toekomst zelfstandig diagnoses te stellen over de staat van de schokdempers.

Waardering klanten

Tijdens de Testdag worden de schokdempers van een auto binnen vijf minuten getest met een professionele testbank met CAP-meting. De testbank genereert een duidelijk testrapport dat als diagnoseformulier dient. Uit de praktijk blijkt dat klanten zo’n gratis diagnose zeer waarderen, zeker ook wanneer uit de test blijkt dat de schokdempers nog niet aan vervanging toe zijn. De test blijkt een klantenbinder: als in een later stadium blijkt dat schokdempers vervangen moeten worden, wordt dit makkelijker door de klant geaccepteerd. Om zo’n aansprekende Testdag te promoten, geniet de Monroe Safety Expert over een compleet promotiepakket. Dit omvat bijvoorbeeld voorbeeldadvertenties voor lokale media om de Schokdempertestdag aan te kondigen en een persbericht om de regionale automobilist op het belang van goed functionerende schokdempers te wijzen. De Schokdempertestdagen zijn uitermate geschikt om te combineren met servicecontroles van caravancombinaties, of speciale zomer- en winterinspecties.

Een aantal goede redenen om Monroe veiligheidsexpert te worden:
– Werken met hoogwaardige (OE) kwaliteitsproducten
– Extra ondersteuning door training en up-to-date informatie van Monroe
– Geen lidmaatschapskosten
– Aantrekkelijk starterspakket met onder meer:

  • Monroe Safety Expert-bord voor op de gevel
  • 2 Monroe T-shirt’s
  • 2 Monroe Racing caps
  • 2 Monroe lanyards
  • Posters en catalogi
  • Diverse promotiematerialen

Word Monroe Safety Expert! Vraag naar de voorwaarden bij uw grossier. Voor deelnemende grossiers kijkt u op www.mijngrossier.nl.