150 Procent feller licht

Extra licht en beter zicht tijdens de donkere dagen: Philips introduceert zeer lichtsterke RacingVision-koplampen.

Philips-RaceVision

Philips heeft een nieuwe serie halogeenlampen gepresenteerd: RacingVision. Volgens Philips gaat het waarschijnlijk om de sterkste legale halogeenlamp die ooit is geproduceerd. RacingVision-koplampen leveren 150 procent feller licht, wat de automobilist een betere zichtbaarheid en een groter contrast oplevert. Sommigen spreken al van dé rallylamp voor de openbare weg.

Meer contrast

Bij rijden in het donker wordt het uiterste van je ogen gevergd. Bij weinig licht of wanneer je verblind wordt door andere voertuigen, is het vermogen om contrast tussen objecten waar te nemen aanzienlijk minder. Obstakels, zoals een voetganger die wil oversteken, zijn dan moeilijker waar te nemen. Dankzij de specifieke kleurtemperatuur van Philips RacingVision-koplampen (tot 3500 K) kun je contrasten in de verte beter waarnemen. Hierdoor wordt deelnemen aan het verkeer een stuk veiliger: je hebt immers meer tijd om te reageren op situaties op de weg.

Nieuwe standaard

De RacingVision-lampen leveren het felle licht dankzij een uiterst nauwkeurige gloeidraadgeometrie, een gasvulling met een hoge druk tot 13 bar en hoogwaardig UV-kwartsglas met een chromen coating. Philips zegt daarmee een nieuwe standaard in autoverlichting te stellen. De Philips-lampen, verkrijgbaar in H4 en H7, zijn getest op basis van de strengste ECE-specificaties en gecertificeerd volgens ISO en QSO.

Philips-RaceVision_product