Remsystemen zijn in de loop der jaren ingewikkelder geworden en hebben het steeds zwaarder gekregen. De elektrisch bediende handrem is inmiddels algemeen goed geworden en zaken als anti blokkeer-, tractie- en stabiliteitscontrolesystemen zorgen voor extra slijtage. Wil je als autobedrijf een goede remservice bieden dan is, naast de juiste onderdelen en gereedschap, technische kennis een must.

 

Brembo Expert

In samenwerking met de gerenommeerde leverancier Brembo bieden wij u mogelijkheid om de remsysteemtraining te volgen. Deze training wordt bij één van de vestigingen van de Automotive Academy gegeven. De training bestaat uit een theoriegedeelte en wordt afgesloten met een examen. In deze training worden de principes en ontwikkelingen van het remsysteem uitgelegd: de werking, het ontstaan van slijtage en de wijze van correct onderhoud. Bovendien zijn de remsystemen in de huidige voertuigen voorzien van diverse regelsystemen, welke storingen kunnen veroorzaken. In deze training komen ook de verschillende elektronische veiligheidsystemen aan bod.

De volgende punten komen tijdens het theoriegedeelte van de training aan bod:

Inleiding remmen

Wrijving coëfficiënt, asbelasting, omzetten van kinetische energie naar warmte, koeling.

Remblokken/-schoenen

Specificaties, modificaties, belang montagemateriaal, slijtage-patronen en oplossingen.

Remschijven

Kromme remschijven, fading, oververhitting, overbelasting, sponsachtig remgevoel, slijtagepatronen en oplossingen, keramische- en premium remschijven.

Remhydrauliek

Remolie specificaties, ontluchten, hydraulische werking.

Elektronische remhydrauliek

Werking en diagnose elektrische handrem.

Veiligheidssystemen

ESP, EDS, ASR (TC), ACC, AHA.

Wat biedt een Brembo Expert

Een Brembo Expert straalt kwaliteit en vertrouwen uit naar de consument. Kortom een automotive expert die:

• Vakkundig onderhoud biedt op het gebied van het remsysteem.
• Getraind is door Brembo specialisten.
• In het bezit is van de benodigde certificaten.
• Up-to-date is op de nieuwste ontwikkelingen van remtechniek.
• In staat is om zelf diagnose te stellen en reparaties uit te voeren.
• Uitsluitend repareert met kwaliteitsonderdelen van Brembo.
• Beschikt over gekwalificeerd gereedschap.
• Onderdeel uitmaakt van een landelijk netwerk van gespecialiseerde autobedrijven.

Waarom Brembo Expert worden?

No-nonsense garantie

Een groot voordeel van Brembo Expert is de no-nonsense garantie. Dit wil zeggen dat de garantie te allen tijde wordt vergoed mits de correcte procedure is uitgevoerd en de monteur het juiste gereedschap heeft gebruikt.

Meer erkenning

Als Brembo Expert kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Daarom ontvangt u van ons promotiematerialen waarmee u de klant kunt laten zien dat u specialist bent in het vak. Het promotiepakket bestaat uit opvallende Brembo materialen voor uw bedrijf.

Brembo Expert extra’s

Als Brembo Expert heeft u exclusief toegang tot de Brembo Brakesystem Academy. U vindt hier onder andere technische kennis en montage handleidingen. Verder nog aanhaalmomenten en daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en nieuws middels een technische nieuwsbrief.

Brembo uitrusting

Een Brembo Expert heeft expertise gereedschap en werkplaatsuitrusting nodig. U krijgt voordeel op de Brembo Expert werkplaatsuitrusting, welke te verkrijgen is via uw Brembo Official Dealer grossier. Hier kunt u ook eenvoudig Brembo merchandise bestellen, zoals overalls, polo’s, give-aways, posters en dergelijke.

Naamsbekendheid

Als Brembo Expert lift u automatisch mee op promotionele activiteiten zodat potentiële klanten de weg naar u weten te vinden. Via mijngarage.nl kan de consument heel eenvoudig een prijs opvragen voor remmen-onderhoud aan zijn auto bij de dichtstbijzijnde Brembo Expert. Dat betekent meer naamsbekendheid en nieuwe leads zonder dat u er extra inspanningen voor hoeft te doen. Omdat Brembo trots is op haar Experts wordt u ook via een dealer locator op www.bremboparts.com getoond.

Start vandaag nog met Brembo Expert.
Vraag naar de mogelijkheden bij uw grossier of bezoek automotiveacademy.nl voor meer informatie.