Vermoeid maar veerkrachtig na slopende 11e etappe

De elfde etappe in de zwaarste rally ter wereld verliep niet zonder problemen voor van den Brink. De equipe uit Harskamp werd door een technisch mankement aan het veersysteem van de 10e positie in het algemeen klassement verstoten. De flinke achterstand van vandaag zal moeilijk in te halen zijn voor van den Brink, die vandaag als 30e finishte. Ondanks de vermoeidheid sprak coureur Martin veerkrachtig met het thuisfront: “We zijn helemaal stuk, maar gaan wel voor de finish!”

Truck_vd_Brink_etappe11

Het begon allemaal zo goed. De eerste kilometers verliepen zonder enige problemen. “We gingen goed: voorzichtig, maar met snelheid”. Rond ongeveer de 150e kilometer ging het dan toch mis. “Een kapotte veercilinder aan de achterkant bleek het probleem te zijn: helemaal stuk van binnen”. Monteur Martien Hol kreeg al snel hulp van het team van Jos Smink en Edwin van Ginkel, die assistentie verleende bij de reparatie van de gestrande tientonner.

Er zijn een aantal cruciale onderdelen vervangen, die de equipe vandaag in de gelegenheid stelde om te finishen. “Het is nog niet goed, we moeten nog wel een nachtje door met klussen”, liet de vermoeide stuurman weten. “We willen die finish zaterdag gewoon halen, daar gaan we gewoon alles aan doen!”, sloot de vastberaden captain af. Het team zal nog twee dagen gas moeten geven, voor men de champagne kan openen in Buenos Aires.

Desondanks lijkt de positie in het algemeen klassement van de Veluwse doorzetters er niet zo zwaar onder te lijden: men verliest weliswaar die mooie tiende positie, maar komt nu als elfde uit. Toch niet slecht, na een tijdsverlies van bijna 3,5 uur…

De op een na laatste etappe voert de mannen met Ginaf weer terug richting Cordoba, de plaats men we twaalf dagen geleden al aandeed. Voor aankomst moet er nog wel een special van 266 kilometers voor de vrachtwagens worden gereden. De eerste honderd kilometer zal voornamelijk over zand worden gereden. Daarna zullen team en truck langzaam de bewoonde wereld weer intrekken richting de Argentijnse hoofdstad. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…