Orga-nummers

Aan orga-nummers is helemaal niets geheimzinnigs. Orga-nummers zijn de zogenaamde organisatie-nummers van de PSA-groep. Zij geven de juiste productiedatum weer van een specifiek model van Citroën of Peugeot. Omdat het kenteken van een auto niet altijd het juiste bouwjaar cq. de juiste productiedatum van een auto weergeeft, is dit met het herkennen van het orga-nummer wel het geval. Stel er staat een Peugeot 206 op de brug waarvan de koppeling vervangen moet worden. Na het intoetsen van het kenteken van de auto verschijnt bij mijngrossier.nl in sommige gevallen een keuze voor twee koppelingsets. Welke moet je nu kiezen? Met het juiste orga-nummer is de juiste keuze snel gemaakt.

Orga_nummers

Citroën

Waar vindt je de orga-nummers? Bij de Citroën-modellen tot bouwjaar 2000 staan de orga-nummers op de schokdemperschotel linksvoor gespoten (gezien vanaf de voorzijde van de auto). Vanaf bouwjaar 2000 staan de orga-nummers op de sticker waar  ook de bandenspanning vermeld staat. Het kan ook een losse sticker zijn, die onder de sticker van de bandenspanning geplakt is. Deze stickers zijn doorgaans op de A- of B-stijl links van de auto geplakt. Nieuwsgierig naar de juiste vertaling van de orga-nummers van Citroën? Voer de gevonden nummers dan in op de website www.cats-citroen.net/citroen/organumber. html. Dan is de juiste productiedatum van de auto meteen bekend.

Peugeot

De modellen van Peugeot vergen een iets andere zoektocht. De orga-nummers van Peugeot zijn onder de motorkap te vinden. Bij de wat oudere modellen zijn ze, net zoals bij de Citroëns, op de schokdemperschotel aan de bestuurderskant gespoten. Het is een zescijferig nummer, waarvan de eerste vier cijfers het orga-nummer vormen. Bij latere modellen van Peugeot bevindt het orga-nummer zich op een kleine witte sticker, die op het schutbord aan de passagierszijde is geplakt. Ook bij Peugeot kunnen via een website de orga-nummers vertaald worden naar specifieke productiedata: www.rossmarsh.com/bc.html. In het autotechnische programma AutoTools worden van alle PSA-modellen vanaf bouwjaar 2000 de organummers vermeld bij de sectie ‘identificatie’.