Het Hofland Rally Team heeft pech in IJmuiden!

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Nederland zit erop en het klinkt misschien raar maar de wedstrijd in IJmuiden is voor het materiaal zwaarder geweest dan in Afrika.

Hofland_IJmuidenDe organisatie heeft de breedte van het strand gebruikt om een heel andere proef aan te leggen, met veel meer bochten, lange doordraaiers en een grote springbult van 2 meter. Gelukkig was het team van Nicole en René van der Heiden er goed op voorbereid. Het zand is veel zwaarder en het team was erop gebrand een goede prestatie neer te zetten.

Met een gezonde spanning, het is nog niet zo lang geleden dat het in de buurstad Velsen misging, stonden Nicole en René aan de start. Helaas ontstonden er snel problemen met de koppeling waardoor de wedstrijd op zaterdag gedeeltelijk in het water viel. Dit probleem herhaalde zich op zondag waardoor het weekend meer een trainingsweekend werd en het Hofland Rally Team niet mee kon doen voor de hoofdprijzen.

Nicole:”het hele vorige seizoen hebben we met een koppeling gereden en nu verspelen we er twee in een weekend. Gelukkig dat onze monteurs snel konden handelen waardoor we op zaterdag en zondag toch nog 2 van de 4 manches konden rijden”. Uiteindelijk zijn ze zaterdag 14e en zondag 12e geworden.

De volgende wedstrijd staat gepland op 21 en 22 april in Havelte, hier zal het Hofland rally Team zeker aanwezig zijn.