Bosch Aerotwin wiskampioen

Goede ruitenwissers zijn onlosmakelijk verbonden met beter zicht en dus de verkeersveiligheid. De Bosch Aerotwin kreeg onlangs bij de ADAC ruitenwissertest als enige wisblad het predikaat Zeer goed.

De ene ruitenwisser is de ander niet. Reden voor de Duitse automobielfederatie ADAC om onlangs verschillende ruitenwissers aan een omvangrijke test te onderwerpen. De Aerotwin, de aerodynamische ruitenwisser van Bosch, is als grote testwinnaar naar voren gekomen. De flatbladewisser was de enige wisser die de quotering ‘zeer goed’ meekreeg. Tijdens de test was er bijzondere aandacht voor de wiskwaliteit in zomerse en winterse weersomstandigheden. Daarnaast lag de focus op kwaliteit; direct na montage (nieuw), tijdens een slijtagetest en bij kunstmatig zonlicht. Daarnaast droegen ook de snelle montage en een eenvoudige bevestiging van de wisarm bij tot een hoge eindscore.

Flatblades beter

Het oordeel van de ADAC-testers is overduidelijk: de Bosch Aerotwin behaalt bij alle testdisciplines het hoogste resultaat. Over het algemeen scoorden de flatbadewissers betere resultaten dan de conventionele wissers. De ADAC-testers bekritiseren de vaak problematische installatie van de wissers op een auto en doen een oproep voor meer gebruiksvriendelijke en gestandaardiseerde bevestigingselementen tussen wisblad en wisarm. De nieuwe Multi-Clip-adapter van de Bosch Aerotwin beantwoordt perfect aan deze oproep. De adapter is al op de wisser gemonteerd en geschikt voor het merendeel van de personenauto’s op de Europese markt.

4-in-1

Het Aerotwin Multi-Clip programma bestaat uit slechts elf verschillende referenties, waarmee het grootste deel van het programma van flatblade  ruitenwisserbladen wordt gedekt. De Aerotwin Multi-Clip werkt volgens het ‘vier-in-één’-principe: één enkele clip die past op de vier belangrijkste verbindingen voor flatblade wisserarmen op de markt. Als autobedrijf heb je met deze Boschwissers dus altijd de juiste wisser op voorraad en geen gedoe meer met het inzetten of overzetten van losse hulpstukjes tijdens het vervangen van de wisser.

Optimale reiniging

De Bosch Aerotwin realiseert zijn uitstekende wisresultaten dankzij de  unieke Evodium-bladveer, die de curve van de voorruit perfect volgt. Deze unieke bladveer garandeert een gelijkmatige aandrukkracht en een optimale wisdruk op elk punt van de ruit. Door het aerodynamische profiel wordt de wisser bij hogere snelheden niet opgetild en is er ook minder windruis. Ook het rubberprofiel van de Bosch Aerotwin is volgens een speciale, hoogwaardige formule samengesteld. Het profiel bestaat uit drie delen: een flexibele rug voor geruisloos wissen, een haarfijne en slijtvaste wislip voor optimale reiniging en lange levensduur en een grafietcoating voor een lage wrijvingsweerstand. Door de combinatie van gelijkmatige krachtverdeling en slijtvast rubber gaat de Aerotwin beduidend langer mee.