Bosch-sensoren verhogen omzet

Sensoren zijn in alle moderne auto’s present. Een compacte middenklasser telt er al gauw meer dan vijftig.

Sensoren zijn feitelijk de zintuigen van een moderne auto. Ze registeren signalen en spelen deze door naar het motormanagement. De sensoren verhogen daarbij de efficiëntie, de veiligheid, het comfort en de prestaties van een auto. Net zoals andere onderdelen in de auto zijn sensoren aan slijtage onderhevig of kunnen zij door externe invloeden defect raken. Als na analyse met de diagnosetester de defecte sensor is gevonden, is deze via ‘mijngrossier.nl’ snel besteld. Bosch is de belangrijkste leverancier van sensoren en biedt in de vervangingsmarkt maar liefst 2.100 verschillende producten van eerstemontagekwaliteit aan.

Precisie-onderdelen

Naast bekende sensoren zoals lambdasensoren, klopsensoren en luchtmassameters levert Bosch ook bijvoorbeeld druksensoren. Deze specifieke micromechanische sensoren worden voornamelijk ingezet om atmosferische druk te meten. Denk bijvoorbeeld lage druksensoren die oliedruk, brandstofdruk of de druk op het inlaatspruitstuk meten. Of hoge druksensoren die de druk in het common railsysteem in de gaten houden. Druksensoren zijn ook te vinden in de portieren: zij geven signalen aan de airbagcontrole-unit. Uiteraard levert Bosch ook een omvangrijke reeks toerental- en temperatuursensoren, die onder meer meetwerk doen in de motor, bij de transmissie, voor het navigatiesysteem of onderstelregelsystemen. Denk daarbij aan krukas- en nokkenassensoren, toerentalsensoren voor automatische transmissies, wielsensoren voor het ABS-systeem of sensoren die de temperatuur van de koelvloeistof of de olie monitoren.

Betrouwbare data doorgeven

Andere wat mindere bekende sensoren die Bosch levert: pedaaldruksensoren, die de wensen van de bestuurder aan het gaspedaal direct doorgeven aan de gasklepbediening. Een ander voorbeeld zijn de stuurhoeksensoren die nieuwe stuursystemen zoals ‘Aktivlenkung/Active Front Steering’ en ESP ondersteunen. Of draaibewegingssensoren: deze sensoren meten de draaibewegingen van een voertuig om zijn lengteas en verticale as. Handige data voor navigatiesystemen, veiligheidssystemen ten behoeve van de inzittenden of ESP.

Bosch Sensoren

Bosch-sensoren verhogen omzet Sensoren zijn in alle moderne auto’s present. Een compacte middenklasser telt er al gauw meer dan vijftig. data doorgeven aan ESP, ABS, gordelspanners en airbags. Verder moeten ook regensensoren of klimaatsensoren, die de CO2-concentratie in het interieur meten, op zijn tijd vervangen worden. Kijk op mijngrossier.nl voor de juiste modelspecifieke Bosch-sensoren.