ECE R90-certificering voor complete Brembo-assortiment

ECE R90-certificering voor complete Brembo-assortiment

Sinds november 2016 geldt de ECE R90-verordening, waarin het ontwerp, de fabricage en prestatie-eisen van frictiematerialen (remblokken en –schoenen) zijn omschreven, ook voor remschijven en –trommels. Kort gezegd wordt in de nieuwe versie van de verordening (ECE R90-02) omschreven dat een remdeel voor de vervangingsmarkt minimaal aan dezelfde eisen moet voldoen als het originele onderdeel. Alle gecertificeerde producten zijn herkenbaar aan een speciale certificatiecode die zowel op het product als de verpakking staat.

Remdelenstandaard

Brembo heeft de komst van een ECE R90-certificering voor remschijven en –trommels uit het oogpunt van veiligheid en bescherming van de eindgebruiker altijd omarmd. Om het eigen, hoge kwaliteitsstreven te onderstrepen, heeft de Italiaanse fabrikant zijn remschijven bijvoorbeeld de afgelopen 15 jaar ABE-gecertificeerd.

 

Omdat Brembo de nieuwe ECE R90-verordening verwelkomt, heeft de remdelenfabrikant besloten om niet alleen componenten te certificeren die in recent geïntroduceerde, nieuwe auto’s gemonteerd zijn. Brembo onderstreept de nieuwe remdelenstandaard door zijn gehele assortiment remschijven en –trommels te certificeren. Dit betekent dat meer dan 2.200 Brembo-artikelen aan de nieuwe ECE R90-norm voldoen.

Dus zowel de standaard remschijf voor een middenklasser als een geperforeerde Brembo Xtra-remschijf of gegroefde Brembo Max-remschijf voor een meer sportiever model.