Brembo: ook remschoenen van topkwaliteit

Uit de verkoopstatistieken blijkt dat de laatste jaren veel compacte auto’s uit de showrooms zijn gerold. Daarom zien we nu veel auto’s met trommelremmen op de brug. Wil je bij een vervanging van de remdelen absolute topkwaliteit? Kies dan voor remschoenen van Brembo. 

De remschoenen van Brembo garanderen absolute top wat betreft prestaties, betrouwbaarheid en comfort. Waarom? Omdat deze zijn ontwikkeld volgens nauwgezette specificaties, individueel zijn afgestemd op het trommelremdesign en gebruik maken van het juiste frictiemateriaal. Brembo-remschoenen voldoen daarmee aan de OE-specificaties en aan de ECE R90-verordening, die onder meer het ontwerp, de fabricage en prestatie-eisen van frictiematerialen van remblokken en –schoenen omschrijft.  

Kit & Fit

Brembo biedt een praktische en vooral snelle oplossingen voor het onderhoud aan trommelremmen: de Kit & Fit. De onderdelen zijn al gemonteerd, zodat de montage nog sneller verloopt. Het pakket bevat hydraulische wielremcilinders.
Dat een monteur bij een doorsneeklus als het vervangen van remschoenen en wielremcilinders kiest voor een Kit, ligt eigenlijk voor de hand. Het gebruik van een Kit voorkomt montageproblemen en tijdsverlies doordat je kleinmateriaal niet hoeft te hergebruiken en geen tijd kwijt bent met het snel op de juiste plaats krijgen van oude onderdelen. Vooral een Kit met voorgemonteerde delen, zoals Brembo Kit & Fit, levert naast montagegemak belangrijke tijdwinst op. Een ander pluspunt van Kit & Fit is dat je het risico op foutieve montage beperkt.

Volledige trommelremrevisie

Zoals je van een toonaangevend merk op remmengebied mag verwachten, bestaan de remtrommelkits van Brembo uit louter topproducten. Alle onderdelen die voor een 100 procent trommelremrevisie in aanmerking komen, zijn present. Ook al het noodzakelijke kleinmateriaal dat voor de remrevisie nodig is. Dit is zeer handig omdat het oude kleinmateriaal in de meeste gevallen onbruikbaar is voor hergebruik. Een Brembo Kit & Fit bevat naast voorgemonteerde remschoenen en wielremcilinders (links en rechts) onder meer een automatische stelinrichting met thermoclip, veren en toebehoren, montagevet en een goede montagehandleiding.