Daling turboprestaties door roetfilter

Het is noodzakelijk om voor het monteren van een nieuwe turbo het roetfilter te inspecteren. Een goede doorstroming van de uitlaatgassen is zeer belangrijk voor een goede en betrouwbare werking van de turbo.

Door verbranding ontstaan extreem kleine roetdeeltjes die in het roetfilter opgevangen worden. Het roetfilter heeft een beperkte opnamecapaciteit en moet daarom op gezette tijden regenereren en op den duur zelfs vervangen worden. Als dit niet gebeurt en het roetfilter zijn opvangcapaciteit overschrijdt, resulteert dit in enorme drukverschillen in het filter. Het gevolg hiervan laat zich al raden: prestatieverlies en storingen tijdens het rijden. Ook het volledig uitvallen van de turbocompressor is mogelijk.

Extreme slijtage

De uitlaatgassen stromen van de motor naar de turbocompressor en het roetfilter. Wanneer het roetfilter verstopt raakt, ontstaat er een buitensporige tegendruk, waardoor de uitlaatgassen niet meer ongehinderd het roetfilter en de turbo kunnen passeren. De turbo wordt dan thermisch veel hoger belast. De temperatuur van de smeerolie in de turbo kan zo hoog oplopen dat deze verbrand. 
Er ontstaat een gebrek aan smering van de lagers waardoor deze beschadigen en er mechanische slijtage op treedt. Dit kan zelfs leiden tot uitgloeiing en vervolgens een breuk van de rotoras. Verkoolde restanten in de olie-retourleiding zijn een duidelijke indicatie voor dit scenario. Het is daarom raadzaam om bij het monteren van een nieuwe turbo ook altijd de conditie van het roetfilter goed te inspecteren.

Romax roetfilters

Het roetfilter is dus eigenlijk een relatief eenvoudig component met als doel roetdeeltjes opvangen die de motor verlaten. Toch zien we steeds vaker auto’s op de brug met een probleem in het uitlaatsysteem, waarbij een verstopt roetfilter de oorzaak is. Wanneer een roetfilter verstopt raakt vóór de vervangingstermijn, ligt de oorzaak hiervan zelden aan het roetfilter zelf. Meestal ligt de oorzaak bij het motormanagement, de motor, turbo of diverse sensoren van het roetfilter. 

Turbojetzt Turbocharger

Dankzij het minutieuze revisieproces van Turbojetzt worden topproducten geleverd die gelijkwaardig zijn aan OE-producten. Elke gereviseerde turbo wordt gecontroleerd op een dertigtal kritische punten. Naast het gebruik van kwalitatief hoogstaande vervangingsproducten, zoals de turbine-as en het compressorwiel, worden de producten ook gecontroleerd op de juiste hardheid, toleranties en specificaties. Alles met als doel een OE waardig revisieproduct te leveren. De revisies worden uitgevoerd op OE-goedgekeurde balanceermachines en volgens ISO-gecertificeerde richtlijnen. Bovendien worden de turbo’s onder handen genomen door ervaren en goed opgeleide technici.

Qualified Turbo Specialist

De huidige technologie op het gebied van turbo motoren vraagt om specifieke kennis van de monteur. Met de Qualified Turbo training brengen wij uw kennis op het gebied van turbo’s en turbomotoren op een hoger niveau zodat u sneller de juiste diagnose kan stellen en veelvoorkomende problemen effectief kunt oplossen. Automotive Academy werkt tijdens de opleiding Qualified Turbo Specialist o.a. met Turbojetzt turbo’s. Met de Qualified Turbo Specialist training brengt Automotive Academy uw kennis op het gebied van turbo’s en de montage daarvan op een hoger niveau zodat u sneller de juiste diagnose kunt stellen en veelvoorkomende problemen effectief kunt oplossen. 

Aantrekkelijk geprijsd

Mijngrossier.nl biedt u een groot aantal Turbojetzt revisieturbo’s aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Uiteraard zijn alle turbo’s voorzien van een montageset en waar nodig ook een set met benodigde OE-onderdelen voor een correcte montage van de turbo. Daarnaast bieden wij een uitgebreid assortiment turboslangen aan in mijngrossier.nl. Waaronder ook van het label Turbojetzt. 

 

Qualified Turbo Specialist worden?

Wilt u profiteren van de voordelen en de naam Qualified Turbo Specialist? Een slim besluit, want dat betekent meer kennis en meer klanten in uw werkplaats. Deelname is eenvoudig. Qualified Turbo Specialist is een laagdrempelig programma en hanteert geen instaptarieven of contributie.

Om de kwaliteit hoog te houden gelden er natuurlijk wel een aantal voorwaarden.
Vraag uw grossier naar de mogelijkheden om Qualified Turbo Specialist te worden,

Doe de Qualified Turbo kennistest of ga direct naar automotiveacademy.nl en schrijf je in!