Extra veerkracht biedt meer veiligheid

Het zomerseizoen staat weer voor de deur. Veel auto’s zullen zwaarder beladen worden door bijvoorbeeld een caravan, extra bagage of een fietsdrager. De eenvoudig en snel te monteren hulpveren van MAD bieden een helpende hand.

Veel personenauto’s en bedrijfswagens worden regelmatig zwaar beladen. Incidenteel door extra lading, een fietsendrager of een caravan, en structureel door bijvoorbeeld een LPG-installatie of het vervoeren van een professionele uitrusting. De effecten van een zware belading zijn bekend: de auto hangt meer achterover, de voorwielen hebben minder grip, de koersvastheid vermindert en de remweg wordt langer. Bovendien slaat de auto door zijn veren of raakt bij het rijden over drempels zelfs de grond. Bij het trekken van een caravan of aanhanger heeft de combinatie vaak de neiging te slingeren. Hulpveren bieden in deze situatie extra ondersteuning aan de bestaande autoveren.

Eenvoudige montage

De Nederlandse hulpveerleverancier MAD heeft zijn hulpveersystemen in nauwe samenwerking met autofabrikanten ontwikkeld. Voor nagenoeg elk autotype is een speciaal op maat ontwikkelde set kwaliteitsveren beschikbaar. Hierdoor worden niet alleen optimale prestaties bereikt: MAD-hulpveren staan ook garant voor een eenvoudige montage zonder tijdrovende aanpassingen. Bovendien is er met de montage van MAD-hulpveren geen aanpassing van de originele hoofdveren nodig. Het montagegemak wordt verhoogd door uitstekende montagehandleidingen en bij sommige modellen is er zelfs een remdrukhandleiding en speciaal montagemateriaal toegevoegd. De hulpveren van MAD zijn TÜV- en GOCA goedgekeurd, geproduceerd volgens ISO 9001 en hebben levenslange garantie op het gebruikte materiaal.

Bedrijfswagens

Een kwart van alle MAD-hulpveren wordt gemonteerd bij bedrijfswagens, zoals bijvoorbeeld bij aannemersuitvoeringen met vaste opbouw, serviceauto’s met laadliften en mobiele werkplaatsen. Het aandeel MAD-hulpveren bij deze auto’s die altijd geladen zijn, groeit snel. Met hulpvering is de afstemming en balans merkbaar beter. Het rijgedrag van een beladen bedrijfswagen met hulpveren verbetert onmiddellijk, terwijl er in belaste toestand niet ingeboet wordt op comfort.

De veelzijdigheid van hulpveren

MAD levert ook aan verschillende politiekorpsen, taxibedrijven en voor speciale projecten: de volgwagens van de Rabobank-wielerploeg rijden bijvoorbeeld tijdens de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik, de klassieker met de vele kasseienstroken, met MAD-hulpveren.