Fris het voorjaar in

Vervang tijdens de voorjaarscheck altijd preventief het interieurfilter. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 50 procent van de personenauto’s in Nederland met een zeer sterk vervuild interieurfilter rondrijdt.

Een slecht werkend interieurfilter zorgt er voor dat bacteriën en uitlaatgassen zoals ozon, roetpartikels en pollen vrij spel hebben in het interieur van de auto. Dit brengt onnodige gezondheidsrisico’s met zich mee.

Wanneer het voorjaar nadert, is extra aandacht voor het interieurfilter van groot belang. Samen met de airco zorgt het interieurfilter voor frisse en gezonde lucht in de auto. Een interieurfilter reinigt doorgaans tot 200.000 liter lucht per uur. Het is raadzaam het interieurfilter na 15.000 km of 1 jaar te vervangen. Niet alleen het interieur profiteert hiervan, ook de passagiers varen wel bij minder stof en bacteriën. Bovendien beslaan de ruiten minder snel en werkt de gehele interieurventilatie vele malen beter. Vaak worden ook interieurfilters met actief koolstof aangeboden. In het filtermedium van deze filters is een actief koolstofgranulaat verwerkt. Dit koolstof filtert de onaangename geuren uit de lucht. Hierdoor ontstaat een nog aangenamer en gezonder klimaat in de auto.