Goede verlichting = veiligheid

De donkere, winterse dagen komen er weer aan. Voor alle verkeersdeelnemers geldt in dit jaargetijde ‘zien en gezien worden’. En specifiek voor automobilisten: goed licht is beter zicht.

philips-withvisio

Voor automobilisten geldt dat veiligheid begint met een goede autoverlichting. Met goede en correct afgestelde verlichting kun je beter zien en beter gezien worden. Goede verlichting en beter zicht vermijden gevaarlijke verkeerssituaties en voorkomen ongelukken. Dit is eigenlijk een abc’tje. Dan is het toch opvallend dat er nog steeds veel auto’s met defecte of slecht afgestelde verlichting rijden. En bijna 30 procent van de auto’s bij de APK-keuring op verlichtingscriteria wordt afgekeurd. Tijd om de verlichting, vooral in deze periode van het jaar, weer eens wat extra aandacht te geven. Om te beginnen met de koplampen. Een goede tip is om defecte (kop)lampen tegelijk aan beide zijden te vervangen. Uiteraard door moderne kwaliteitslampen, zoals die van Philips. Deze hebben namelijk een hogere lichtopbrengst dan conventionele autolampen.

Philips-lampen WhiteVision en XtremeVision

whitevision

De vraag naar helder wit licht, zoals xenonlampen dat hebben, blijft onverminderd groot. Wanneer er halogeenlampen gemonteerd zijn, biedt WhiteVision dé oplossing om dit xenon-effect te bereiken. Naast het feit dat het er goed uitziet, zorgt het witte licht ook nog eens voor een uitstekend zicht op de weg. Maximaal wit licht zorgt immers voor een groter contrast. De verbeterde helderheid met 40% witter licht maakt WhiteVision tot de perfecte combinatie van stijl en veiligheid. De nieuwe lampen maken gebruik van Philips’ unieke burner met kleine diameter, die een optimaal gasmengsel heeft dat 40% meer licht produceert op de weg in vergelijking met standaard lampen. De WhiteVision-lampen worden geleverd in twee type verpakkingen. De eerste is een blister met een enkele lamp, de tweede een luxe box met twee lampen en twee extra W5W-lampen, zodat ook de stadslichten vervangen kunnen worden voor lampen met dezelfde kleur.

X-tremeVision

x-tremevision

Naast de nieuwe WhiteVision-lampen levert Philips nu ook een nieuwe generatie X-tremeVision-lampen. De Philips X-tremeVision-autolampen zijn de krachtigste die er te koop zijn. Ze overtreffen alle andere autolampen met tot wel 130% meer helderheid en een superieure lichtbundel tot 130 meter. Hiermee kan je dus veel verder zien, sneller op situaties reageren en veiliger rijden. Als je veilig op weg wilt, zal de verlichting zo’n 75-100 meter voor het voertuig goed moeten verlichten. Als je Philips X-tremeVision autolampen monteert, kun je dus tot 45 meter verder zien. Dat levert 2 seconden meer reactietijd op. Bovendien zorgt het 20% wittere licht voor een beter contrast. Philips zegt dat de X-tremeVision daardoor veruit de veiligste halogeenlamp is die op dit moment verkrijgbaar is. De Philips X-tremeVision-autolampen worden geleverd in een blister met een enkele lamp en een luxe box met twee lampen.