Green: originele onderdelen voor een aantrekkelijke prijs

Heeft u ‘m al gezien? De groene ‘approved Green’- button in het selectiemenu van mijngrossier.nl. Green staat voor een assortiment motoren en versnellingsbakken van topkwaliteit.

Green
Sinds een jaar levert mijngrossier.nl onder de naam Green een zeer aantrekkelijk geprijsd assortiment complete motoren en versnellingsbakken. Steeds vaker wordt er een beroep op de producten van Green gedaan. Dat is volstrekt logisch. Green staat namelijk garant voor originele producten van absolute topkwaliteit. Niet alleen technisch gezien, maar ook wat betreft levering, service en garanties. Green-motoren en versnellingsbakken bieden autobedrijven en hun klant een uitstekend alternatief. Vooral prijstechnisch gezien. Dat wilt toch elk autobedrijf?

Professioneel

De Green-delen worden geleverd volgens een duidelijke standaard: jong gebruikt, gereviseerd of nieuw. Dankzij joint-ventures binnen een groot Europees netwerk beschikt Green jaarlijks over een zeer groot aantal demontagevoertuigen. Deze vaak zeer jonge schadeauto’s worden vakkundig en zeer professioneel volgens strenge standaarden gedemonteerd. Dit levert een schat aan nagenoeg nieuwe originele onderdelen. De regel is dat Green-motoren en versnellingsbakken niet meer dan 50.000 km ervaring hebben. Andere gebruikte onderdelen worden onder supervisie van het eigen Green-technologiecentrum vakkundig gereviseerd door erkende Greenrevisie bedrijven. Tijdens het revisieproces worden alle noodzakelijke slijtagedelen altijd vervangen. Hierdoor wordt een zo goed als nieuw product geleverd. Omdat bij revisies ook modificaties kunnen worden toegepast, levert een Greenrevisie in sommige gevallen zelfs een beter dan nieuw product op. Met Green beschikt het autobedrijf dus feitelijk over (nieuwe) originele onderdelen, alleen tegen een lagere prijs.

Geen kilometer gereden

Een belangrijk deel van de Green-producten is ook afkomstig van onder meer voorloopauto’s, researchprojecten en overstocks van fabrikanten en toeleveranciers. Voor hen is het een goed instrument om bij te dragen aan de productverantwoordelijkheid die hen is opgelegd door de Europese Commissie. Producthergebruik is beter dan materiaalhergebruik. De gloednieuwe en complete motoren en versnellingsbakken worden vaak door Green overgenomen en aangeboden. Uiteraard tegen een concurrerende prijs.

Garantie

Green-onderdelen worden gekenmerkt door kwaliteit, prijs en garantie. Voor alle Greenmotoren en –versnellingsbakken geldt een standaard garantie van zes maanden. Deze kan naar wens van de klant verruimd worden. Het risico op garantiegevallen en de daaraan verbonden kosten wordt daarmee aanzienlijk beperkt. De mogelijkheden voor motoren en transmissies:
Goud 12 maanden
Goud + 12 maanden + arbeid
Platina 24 maanden
Platina + 24 maanden + arbeid

Jonge auto’s

Omdat Green-delen afkomstig van eigen demontage van zeer jonge auto’s en vanuit professionele en geavanceerde (deel)revisies in eigen beheer, vergaart Green veel nuttige informatie. Zo worden bijvoorbeeld al in een vroeg stadium bepaalde schadetrends waargenomen. Hier kan het beschikbare Greenassortiment dan ook op worden aangepast. Dit maakt het mogelijk om het voorraadbeheer, met name voor de zeer jonge auto’s, op een zeer hoog niveau te brengen en de beschikbaarheid van deze onderdelen voor autobedrijven mogelijk te maken. Door overstocks van fabrikanten over te nemen, is het niet denkbeeldig dat hier ook onderdelen bij zitten, die het dealerkanaal nog niet kan leveren.

Voordelige mobiliteit

Green is een concept waar voordelige mobiliteit centraal staat. Het hergebruik van producten is maatschappelijk geaccepteerd en biedt uw klant een goedkoper alternatief. Zonder aan kwaliteit in te boeten. Green staat immers voor jonge, vaak nieuwe of gereviseerde originele onderdelen die een strenge kwaliteitscontrole doorlopen hebben. De garantie is daarom ook goed geregeld en minimaal vergelijkbaar met de condities van andere vervangingsdelen. Bovendien kan de garantie voor motoren en versnellingsbakken nog verruimd worden. Green is daarmee feitelijk een kwaliteitskeurmerk voor alternatieve onderdelen dat Europees gedragen en herkenbaar is.