Hapro Cronos Aero: solide basis

Je klant gaat binnenkort op vakantie. Heb je hem al verteld over de luxe Cronos Aero aluminium dakdragers van Hapro?

De vakantiestroom komt langzaam op gang. Bepakt en bezakt waaien we weer uit over Europa’s wegen. Deze periode biedt een goede gelegenheid om je klant tijdens de zomerinspectie te wijzen op dakkoffers, fietsendragers en dakdragers. Speciaal voor auto’s met een open of geintegreerde dakreling biedt de Nederlandse fabrikant Hapro de Cronos Aero-dakdrager. Dit aluminium Aero dakdrager bevestigingssysteem is de luxe broer van het aluminium en stalen Cronos-dakdraagsysteem. Dankzij de geavanceerde aerodynamische vorm is de luchtweerstand van de Cronos Aero extreem laag en daarmee het windgeruis minimaal. Dus onderweg geen irritant gepiep en gefluit meer.

Meer voordelen

Zoals je van doordachte dakdragers mag verwachten, bieden de Cronos Aero-dakdragers nog meer voordelen. Bijvoorbeeld de slimme rubberprofielen die de dakreling beschermen tegen beschadiging. Of de kinderlijk eenvoudige montage. Met een simpele handeling wordt de dakreling klemvast in het systeem ingesloten om vervolgens met een sleutel te worden afgesloten tegen diefstal. Deze geïntegreerde diefstalbeveiliging zorgt er voor dat de dakdrager niet gestolen kan worden. Uiteraard zijn de Hapro Cronos Aero-dakdragers uitvoerig getest volgens de City-Crash-testnormen. Het resultaat: vijf jaar garantie.

Bekijk hier alle voordelen: 

T-profiel

De luxe aluminium Aero-uitvoering van de Hapro Cronos is voorzien van een handig T-profiel met een verwijderbare rubberen strip. In deze opening kan bijvoorbeeld een T-profiel-adapter geschoven worden, zodat je op deze manier gemakkelijk een dakkoffer of fietsendrager kunt bevestigen. De volledige lengte van de draagstang kan worden gebruikt, waardoor meer ruimte ontstaat voor het bevestigen van meerdere accessoires. Handig en slim: alleen het middelste gedeelte van de rubberen strip hoeft verwijderd te worden om het T-profiel te gebruiken. Doordat de twee buitenste strips blijven zitten, wordt er een brug voor de luchtstroom gevormd boven het T-profiel, wat een gunstige invloed heeft op de luchtweerstand en het windgeruis. Ook wanneer er geen dakkoffer of fietsendrager gemonteerd is, is het niet nodig het T-profiel te bedekken.

Geschikt voor?

Welke Hapro Cronos dakdrager is geschikt voor welke auto? De aluminium Hapro Cronos Aero dakdragers zijn leverbaar in drie types: Aero 1, 2 en 3. Het verschil tussen deze typen wordt bepaald door de bijgeleverde kit die de passing op een specifiek automodel bepaald.

  • Aero 1: voorzien van A en B kit.
  • Aero 2: voorzien van C en D kit
  • Aero 3: voorzien van E1, E2 en E3 kit.

Naast de Hapro Cronos Aero is er een stalen versie (109 cm) en Aluminium (125cm) leverbaar.

Op de applicatielijst en tevens etiket op de doos staat aangegeven welke kit voor welk type voertuig gebruikt moet worden.