Innovatieve remtechniek van Bosch

Innovatieve remtechniek van Bosch met hun ruime assortiment remschijven nu via mijngrossier.nl. Bosch is een trendsetter op het gebied van ontwikkeling en productie van veiligheidscomponenten. Ook met betrekking tot remtechniek.

Bosch introduceerde bijvoorbeeld als eerste fabrikant een vacuümbekrachtigd remsysteem in 1927, ontwikkelde het ABS-systeem en de meest recente elektronische rijassistentsystemen. Ook op het gebied van remschijven behoort Bosch tot een exclusief gezelschap topfabrikanten. Bosch produceert ongeveer 30 miljoen remschijven per jaar en heeft een unieke ervaring opgebouwd wat  ateriaalkeuze en productie betreft. Dat is de reden waarom veel autofabrikanten bij eerste montage voor de kwaliteit van Bosch kiezen. Ook uw klanten verdienen zo’n topproduct. Deze OE-kwaliteit is beschikbaar via mijngrossier.nl.  

Eigen gieterij

Een belangrijk pluspunt van Bosch-remschijven is het feit dat Bosch zijn producten in eigen fabrieken vervaardigt. Door gebruik te maken van eigen gieterijen heeft de fabrikant alles in eigen hand: het ontwikkelingsstadium, de productie en de kwaliteitscontrole achteraf. Voor de kwaliteit van remschijven is de samenstelling van het vloeibaar metaal (ijzer+koolstof+andere ingrediënten) van groot belang. Met name het gegeven dat het metaal overal dezelfde homogeniteit heeft. Dat geldt vooral voor de vorm en de maten van de grafiet fibers en de evenredige verspreiding van de metaalstructuur tot in ieder deeltje van de remschijf. Het resultaat: remschijven met een homogene structuur, die perfect voldoen aan OEvoorschriften en een minimale productietolerantie kennen. 

Hoogelegeerd staal

De kwaliteit van een remschijf staat of valt met het gebruikte materiaal. Voor de beste resultaten gebruikt Bosch verschillende materialen: staal, maar ook aluminium met molybdeen, koper, chroom of titanium. Ter verbetering van de remeigenschappen van de schijf en hogere slijtvastheid wordt in veel gevallen hooggelegeerd staal gebruikt. Daarnaast zijn er de remschijven gemaakt uit staal met een hoog koolstofgehalte (HC). Door meer koolstof aan het basisgietijzer toe te voegen, is een remschijf beter bestand tegen vibraties en trillingen. Bosch beschikt reeds over bijna 300 referenties remschijven met HC.

Remschijven met roestwerende coating
Bosch biedt een aantrekkelijk assortiment remschijven dat voorzien is van een roestwerende coating op de naaf en de rand. Momenteel zijn er bijna 200 typen leverbaar en dit aantal groeit snel. De innovatieve remschijven zorgen er voor dat de schijf en de velgen vrijblijven van roestsporen: tot vijf maal langer dan bij conventionele schijven. Bovendien wordt door het gecoate oppervlak de duurzaamheid van de schijf verlengd en blijft de  chijf langer mooi. Voor de werkplaats geldt: remschijven met een coating kunnen meteen gemonteerd worden. Ze hoeven niet eerst gereinigd te worden, zoals dit bij traditionele, geoliede schijven het geval is.

Innovatieve materialen: HC
De vraag naar comfort neemt voortdurend toe. Daarom biedt Bosch al  aren een brede range remschijven met een hoog koolstofgehalte. Deze zijn vervaardigd van hoogwaardig high-carbon grijs gietijzer dat de  armteafvoer aanzienlijk verbetert. Dit vermindert de temperatuurpieken en voorkomt het kromtrekken van de schijf door oververhitting. Het resultaat: vibratievrij remmen, een betere remvertraging, een langere levensduur en een hogere stabiliteit. Bijna 25 procent van het wagenpark is uitgerust met deze innovatieve remschijven. Bosch biedt bijna 300 remschijftypen op basis van een hoog koolstofgehalte.