Licht en zicht = veiligheid

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van het aantal ongelukken onder slecht verlichte omstandigheden, zoals bij slecht weer of in het donker, plaatsvindt. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) verdubbelt de kans op een ongeluk door slechte weersomstandigheden. Reden te meer om veel aandacht te schenken aan goede verlichting en goed zicht.

Goede Ruitenwissers = Beter zicht

Goede-Ruitenwissers-=-Beter-zichtTijdens nat weer zijn goede ruitenwissers onlosmakelijk verbonden met beter zicht en dus de verkeersveiligheid. Minder zicht? Last van een waas en strepen op de voorruit van de auto? Dan is de kans groot dat de ruitenwissers zijn versleten. Tijd om ze te vervangen. Dat ruitenwissers vervangen moeten worden als het rubber verouderd is of de wisresultaten onvoldoende zijn, snapt iedereen. Goede ruitenwissers zijn onlosmakelijk verbonden met beter zicht en dus met de verkeersveiligheid. Een goed wisresultaat bepaalt immers het zicht van de chauffeur tijdens regenachtig weer en is daarmee dus van levensbelang. Denk bij een vervanging eens aan ultradunne flatblade ruitenwissers, die zoals uit verschillende tests blijkt, betere resultaten halen dan conventionele wissers. Dankzij een ingebouwde metalen bladveer bieden flatblade ruitenwissers een gelijkmatige aandrukkracht en een optimale wisdruk op elk punt van de ruit. Door het aerodynamische profiel wordt de wisser bij hogere snelheden niet opgetild en is er ook minder windruis. Het resultaat is een veel beter zicht en daardoor meer veiligheid en comfort.

Meer veiligheid door schone ruiten

Meer-veiligheid-door-schone-ruitenHet is vervelend en onveilig als een ruit na enkele wisbewegingen nog niet schoon is. Dat geldt in de zomerperiode als de voorruit vol zit met insecten, maar ook in de winter met al het strooizout en typische wintervuil. Het is daarom van belang de juiste ruitensproeiervloeistof in het juiste seizoen te gebruiken. In de zomer speciale zomervloeistof die stoffen bevat die eiwitten oplossen, waardoor vliegen makkelijker van de voorruit geveegd kunnen worden. In de winterperiode hoogwaardige ruitensproeierantivries die is samengesteld volgens specificaties van de grote autofabrikanten. Hiermee wordt bevriezing en lichte ijsaanslag voorkomen en de voorruit streeploos gereinigd. Zout en ander typisch wintervuil wordt moeiteloos verwijderd, zodat de chauffeur weer een heldere blik op de weg heeft. Een bijkomend voordeel van hoogwaardige ruitensproeiervloeistof: het complete sproeisysteem wordt beschermd tegen corrosie en kalkaanslag. Ook belangrijk: de ruitensproeiervloeistof tast het lakwerk, chromen en rubber delen en de kunststof koplampen niet aan.

Zien en gezien worden

slecht-licht-op-de-weg

goed-zicht-lichtenMeer zicht = meer veiligheid. Goede autoverlichting kan het verschil maken tussen leven en dood. Meer dan 80 procent van alle auto-ongelukken gebeurt ’s nachts of bij weinig zicht. Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van de koplampverlichting direct gerelateerd is aan de lichtopbrengst en een grotere verkeersveiligheid. Toch blijkt in de praktijk dat een derde van de verkochte autolampen niet aan de Europese standaardeisen voldoet. Die lampen zijn goedkoper, maar bieden vaak een onnauwkeurige lichtbundel met te weinig licht op de juiste plaats. Toplampen zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen en kennen een uitstekende lichtbundel en een veel langere levensduur.