In beeld: stap voor stap automatische transmissie spoelen

Spoelen banner

Een automatische versnellingsbak is gebaat bij een reiniging. De automatische versnellingsbakolie dient, afhankelijk van de aanbeveling van de fabrikant, iedere 50.000 tot 60.000 km vervangen te worden. Dit voorkomt kostbare reparaties, biedt een oplossing voor het verlies van vermogen en genereert een soepele en geruisloze werking.

 

Schade voorkomen

 Toch kunnen er ook bij naleving van de voorgeschreven olieverversingen nog storingen ontstaan. Vaak wordt dit veroorzaakt door vervuiling in het oliecirculatiesysteem, die een ongestoorde werking verhinderd. Een conventionele olieverversing neemt namelijk niet alle verontreinigingen weg: er wordt gemiddeld slechts 60% van de inhoud ververst. Om schade aan de transmissie te voorkomen, wordt daarom ook een automatische reiniging van het systeem aanbevolen. 

Eenvoudig en professioneel automatisch reinigen

Dat het spoelen een eenvoudige klus is, dat zie je in de video hieronder. Waarin het proces stap voor stap wordt uitgelegd. 

De plussen van de Bluechem ATF Evolution

– Automatisch reinigen van het gehele automatische transmissiesysteem.
– Automatisch verversen en conditioneren van het gehele automatische transmissiesysteem. Bij het verversen houdt de machine zelf bij hoeveel liter wordt verwijderd uit het systeem en hij zorgt ervoor dat dezelfde hoeveelheid weer wordt aangevuld.
– De ATF Evolution detecteert zelf de aan- en afvoerleidingen waardoor verkeerdom aansluiten onmogelijk is.
– Aanpassen van het vloeistofniveau.
– Uitprinten van verbruik reinigingsvloeistof.
– Uitprinten van totale ververste ATF.
– Opslaan van klantgegevens.
– Opslaan van autotype-gegevens, zoals inhoud in liters van het systeem.
– Opslaan van de dichtheid van de specifieke ATF die wordt gebruikt.