Luchtvering goed voor de werkplaatsomzet

Klanten met een kapotte of versleten luchtveer worden nog te vaak doorverwezen naar de merkdealer. Niet nodig. Mijngrossier.nl levert een omvangrijke lijn luchtveringproducten van Arnott Europe.

luchtveringSteeds meer personenauto’s en bedrijfswagens worden uitgerust met luchtvering, in plaats van de traditionele springveer met schokdempers. Logisch dat deze auto’s ook steeds vaker bij het autobedrijf op de stoep staan. Toch verwijzen veel autobedrijven klanten met een kapotte of versleten luchtveer door naar een dealerbedrijf. Als argument wordt gegeven dat men niet over de kennis, het gereedschap en de onderdelen beschikt. Jammer, er gaat hierdoor namelijk werkplaatsomzet verloren. Het vervangen van een luchtveer is niet veel moeilijker dan het wisselen van een schokdemper. Je hebt voor het vervangen van luchtveren of balgen geen speciaalgereedschap nodig. En mijngrossier.nl heeft de onderdelen in huis. Niet alleen complete veerpoten, zoals die doorgaans bij de merkdealer in zijn geheel worden vervangen. Maar ook bijvoorbeeld luchtbalgen of alleen de bovenzijde van de veerpoten. Deze oplossingen zijn aantrekkelijk voor de wat oudere auto’s.

Montage niet moeilijk

Sleutelen aan luchtvering valt best mee. Indien nodig moet je eerst de storing resetten om het systeem werkend te krijgen en dat lukt prima met moderne diagnosetools. De basis van luchtvering is voor de meeste auto’s gelijk: je hebt twee veerpoten en/of twee balgen en een compressor. Gemiddeld hebben deze delen een levensduur van zes tot tien jaar, waarbij het rubberen gedeelte (de balg) het meeste aan slijtage onderhevig is: het rubber droogt na verloop van tijd uit. Het vervangen van een complete luchtveerpoot is feitelijk vergelijkbaar met het vernieuwen van een conventionele veerpoot. Kom je er niet uit, dan biedt de montagehandleiding van Arnott met foto’s of zelfs online video’s uitkomst. Op mijngrossier.nl zijn de producten van Arnott van een QR-code voorzien. Deze biedt direct toegang tot de juiste montagehandleiding.

Gunstige prijs

In eigen huis een luchtveringsklus oppakken, is niet alleen gunstig voor de werkplaatsomzet. Ook de klant wordt er blij van. De vervangingsdelen van Arnott Europe zijn immers voorzien van een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Zeker als je dit vergelijkt met de prijzen die de merkdealer voor producten zoals veerpoten, balgen en compressoren rekent. Arnott Europe levert niet alleen nieuwe, maar ook gereviseerde producten in toenemende mate. Dit is gebaseerd op een statiegeldsysteem: een Back-in-Box-systeem, zoals we dat ook van andere gereviseerde producten kennen. Alle statiegeldartikelen zijn te herkennen aan een groene statiegeldsticker op de verpakking. Mijngrossier.nl levert momenteel bijna 50 compressoren, zo’n 120 luchtdempers en ongeveer 50 luchtveren/balgen.