LuK RepSetDMF: complete vervangingsset

Koppelingenfabrikant LuK denkt mee met de monteur. In navolging van de bekende RepSet (koppelingsset met drukgroep en koppelingsschijf, met of zonder mechanisch lager) en de RepSet Pro (RepSet uitgerust met een hydraulisch lager) heeft LuK nu de RepSetDMF  gepresenteerd.

Deze zeer handige kit bestaat uit een tweedelig vliegwiel, vliegwielbouten, een drukgroep, een koppelingschijf, een mechanisch of hydraulisch druklager en een geleidebus. Alle onderdelen van deze kits zijn van OE-kwaliteit en voldoen aan de OE-specificaties. Dit is essentieel omdat onderdelen van verschillende fabrikanten nooit gemixt mogen worden om een OE-systeem te vervangen. De werkingstolerantie en de verhoudingscurven verschillen immers van merk tot merk.

Alles in één

Uit de praktijk blijkt dat nog steeds veel monteurs bij een koppelingsreparatie uit kostenoverwegingen slechts delen van de koppeling vervangen. Andere delen die ook op leeftijd zijn en eveneens slijtage en speling vertonen, blijven ongemoeid. Naast meer ongemak, zoals extra vibraties en geluid, en een hoger brandstofverbruik is de kans groot dat de klant binnen korte tijd opnieuw op de stoep staat met een probleem aan de koppeling. Daarom is het verstandig om een koppelingsreparatie grondig aan te pakken en alle slijtdelen in één keer te vervangen. De LuK RepSetDMF biedt hiervoor een ideale uitkomst: alle op elkaar afgestemde onderdelen van topkwaliteit die nodig zijn voor een correcte vervanging samengesteld in één pakket.