Getest door de techneut: Dreumex Sensitive

Met de handen werken geeft voldoening. Maar diezelfde handen hebben het zwaar achteraf; kloven, uitslag en uitdroging zijn aan de orde van de dag. Dreumex claimt die klachten op te kunnen lossen met een nieuwe handreiniger voor de gevoelige huid. Werkt dat? Twaalf AMT-lezers namen de proef op de som.

bron: AMT

Dreumex Sensitive

“Handzeep? Lekker belangrijk. ”Een begrijpelijke reactie. Tenminste, zolang je huid niet protesteert. Sommige autotechnici hebben dat geluk. Maar veel ook niet. De vraag van AMT aan autotechnici met handhuidklachten om een nieuwe handreiniger te testen, leverde 194 reacties op. Toch wel belangrijk dus.

Creatief met oplossingen

Veelvoorkomende klachten van het testpanel waren; kloven over de hele hand, rode gezwollen en dunne huid, last van vochtbultjes en lichte tot zeer ernstige jeuk. In sommige gevallen bleef het ook niet bij de handhuid, maar verspreiden de klachten zich tot over de arm of verergerden de klachten zelfs tot eczeem.

Problemen vragen om oplossingen en elke huid is weer anders. De leden van het testpanel hebben dan ook diverse maatregelen genomen ter voorkoming en genezing van de klachten:

  • Pleisters tegen de kloven
  • Werken met handschoenen aan
  • Uitproberen en vermijden van diverse garagezepen
  • Handcrèmes smeren
  • Hormoonzalf smeren en slapen met katoenen handschoenen aan

De testresultaten

AMT stelde de twaalf autotechnici enkele heel gerichte vragen over het wasresultaat en het effect op de huid. Voorafgaand aan de testperiode over de zeep die ze al gebruikten, na de testperiode over Dreumex Sensitive. De conclusie: Dreumex Sensitive vermindert de huidklachten en heeft een plezierig effect op de huid. Op het gebied van waskracht scoorde Dreumex hetzelfde als de andere zepen; de handen werden niet schoner dan voorheen.

De zeep voelt prettiger aan tijdens het wassen. Na het wassen voelen de handen zachter en minder droog en trekkerig. Zeven van de twaalf testers beoordelen de effecten op de handhuid dan ook als plezierig. Vier bespeurden geen effect ten opzichte van de zeep die ze gebruikten en één tester vond het effect van Dreumex Sensitive op zijn handhuid hinderlijk. Bekijk hier de testresultaten.  

Dreumex adviseert: bescherming voor en na het werk

Het advies van Dreumex is om zowel voorafgaand als na het werk de huid te beschermen en te helpen herstellen. Gebruik een beschermende crème voorafgaand aan het werk. Een dergelijke crème zorgt ervoor dat de huid minder snel beschadigt en vuil minder diep in de huid dringt. Dit komt de reinigingskracht van Dreumex Sensitive ten goede, waardoor vuil gemakkelijker af te wassen is en de handen met zwaardere vervuiling geheel schoon kunnen worden. Gebruik na het werk een hydraterende crème om de huid sneller te laten herstellen en in optimale conditie te brengen en te houden.

Toine Duffhues, marketing manager van Dreumex: “Dreumex heeft de Sensitive speciaal ontwikkeld voor gebruikers met een gevoelige huid. Marktonderzoek heeft aangetoond dat 30% van de autotechnici last heeft van huideczeem. De hoge respons op de test laat zien dat het probleem zeker leeft.” De waardevolle feedback van de testdeelnemers gaat Duffhues voor toekomstige productoptimalisatie gebruiken.