Met Valeo airco vulstations klaar voor de zomer!

De zomer staat voor de deur. Dat betekent extra aandacht voor het aircosysteem. Met een airco vulstation van het topmerk Valeo kunt u elk aircosysteem snel en efficiënt onderhouden. Mijngrossier.nl biedt u de keuze uit de semiautomaat ClimFill One en de volautomaten ClimFill First en ClimFill Auto.

Valeo_airco_vulstationValeo behoort tot de grote A-merken op het gebied van auto-onderdelen en equipment. De multinational is onder meer een grote speler in het aircosegment. Valeo levert aircosystemen en -modules aan autofabrikanten en onderdelen van OE-kwaliteit in de aftermarket. Valeo heeft al zijn kennis op het gebied van airco en airco-onderhoud gebundeld in de serie ClimFill airco vulstations.

Elk vulstation is voorzien van een geïntegreerde elektronische database, waarin de juiste vulhoeveelheden van meer dan 3.300 courante voertuigmodellen zijn opgenomen. Een ingebouwde printer is ook bij de prijs inbegrepen. Het equipment wordt geleverd inclusief een demo/training bij aflevering.

R134a

De Valeo ClimFill airco vulstations zijn ontwikkeld voor R134a, het koudemiddel dat al vele jaren in aircosystemen wordt toegepast en dat ook momenteel in zo goed als elke nieuw afgeleverde auto met een airco voor verkoeling zorgt. Valeo heeft er bewust voor gekozen om thans nog geen vulstation op de markt te brengen dat geschikt is voor HFO1234yf, het nieuwe koudemiddel dat thans voor het eerst in enkele nieuw geïntroduceerde automodellen wordt toegepast. De reden is dat het marktaandeel van HFO1234yf de komende jaren te verwaarlozen is. Dat geldt in toenemende mate voor universele garagebedrijven, waar de eerste auto’s met dit koudemiddel pas over drie tot vier jaar in zeer geringe aantallen in de werkplaats komen.

De conclusie

Investeren in een kwalitatief hoogwaardig airco vulstation voor het koudemiddel R134a is verstandig, niet alleen voor vandaag maar ook voor de verre toekomst.

Valeo_airco_vulstations1

 

ClimFil Auto

De ClimFill Auto is een volautomaat, inclusief automatische oliedosering. Het topmodel uit de ClimFill-familie onderscheidt zich onder meer met een vacuümpomp met een capaciteit van 180 l/min, een compressor met een capaciteit van 500 gr/min en een interne koelmiddeltank van maar liefst 20 kg. Met het diagnoseprogramma van de ClimFill Auto kan worden bepaald of het aircosysteem goed werkt. Bij problemen helpt het programma bij het vinden van de fout en geeft het aanwijzingen om het probleem op te lossen(Art. 699966).

ClimFil One

De ClimFill One is de basisuitvoering van de ClimFill-familie. Het airco vulstation is een semi-automaat met een vacuümpomp capaciteit van 70 l/min en een voorraad tank voor 8 kg koudemiddel. De Climfill One voert veel werkzaamheden automatisch uit: vacumeren, vullen van het koudemiddel, terugwinnen van koudemiddel en olie en het testen op de aanwezigheid van lekkages (Art. 710111).

ClimFil First

De ClimFill First is het nieuwste airco vulstation van Valeo. Het efficiënte equipment neemt de plaats in tussen de ClimFill One en de ClimFill Auto. Het apparaat werkt volautomatisch, maar kan ook stap voor stap handmatig bediend worden. Het airco vulstation beschikt over een vacuümpomp met een capaciteit van 70 l/min en een interne tank voor 8 kg koudemiddel (Art. 710116).