Midtronics Accutester MDX-335P

Een accu is geen seizoensgebonden product! Met de accutesters van marktleider Midtronics test u het hele jaar door snel en gemakkelijk elke accu. Door accu’s die aan het einde van hun levensduur zijn tijdig te vervangen, voorkomt u  dat uw klant binnenkort stil staat met een defecte accu.

accu tester

Problemen met de accu treden over het algemeen in de winterperiode op. Dat weet iedere automobilist. Minder bekend is dat de meeste accu’s in de zomer, onder invloed van de hoge temperaturen, stuk gaan. Zo lang de temperatuur niet te veel daalt, heeft de accu ogenschijnlijk nog voldoende capaciteit. Bij de eerste nachtvorst geeft de batterij het vervolgens veelal op. U kunt dit voorkomen door de accu van elke auto bij u in de werkplaats snel en gemakkelijk te testen met een Midtronics accutester. U kunt het testresultaat direct printen en aan de klant uitleggen. Als de accu nog in een goede staat verkeert, is dat goed nieuws voor de klant. Indien de levensduur van de accu zo goed als voorbij is, kunt u de klant meteen een nieuwe accu verkopen. De omzetkansen zijn groter dan u denkt; volgens Midtronics heeft gemiddeld één op de vijf auto’s een accuprobleem. Met een nieuwe accu komt de automobilist zonder startproblemen de winter door, u stelt uw omzet veilig. Bovendien voorkomt u de (begrijpelijke) ontevredenheid van een klant die kort na een onderhoudsbeurt met zijn auto strandt vanwege een defecte accu.

Voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s, de MDX 335P.

Met de Midtronics MDX-335P accutester meet u nauwkeurig de staat van de accu en de starten laadkwaliteit. De tester is uitgerust met een geïntegreerde printer, die de testresultaten op een duidelijke en overzichtelijke manier weergeeft. De Midtronics MDX-335P test 12 volt accu’s (loodzuur accu’s, AGM- en Gel-accu’s) in de range 100-550 DIN (100-900 EN). De tester test accu’s met een spanning van ten minste 1 volt, detecteert defecte cellen en is beveiligd tegen verkeerd aansluiten (Artikel MDX-335P).

Voor personenauto’s, trucks en motoren, de MDX-655P.

De Midtronics MDX-655P accutester is geschikt voor het testen van loodzuur-, AGM-, AGM spiraalen Gel accu’s. De tester is ontwikkeld voor 6V en 12V accu’s en voor 12V en 24V laadsystemen. De MDX-655P is voorzien van een printer en een testfunctie van het start- en laadsysteem. De accutester wordt geleverd inclusief een drie meter lange kabel, zodat de accu bijvoorbeeld vanuit de bestuurdersstoel getest kan worden. Het testbereik bedraagt 100-1200 DIN (100-2000 EN). (Artikel MDX-655P).

Art. MDX-335P

Art. MDX-655P

Bekijk hieronder de video van de Midtronics Accutester MDX-335P: