Mijngrossier introduceert Monroe Quick Strut

Razendsnel een complete veerpoot vervangen zonder speciaal gereedschap? Met de Monroe Quick Strut kan het.

Dankzij de gestegen aandacht voor comfort en veiligheid worden de laatste jaren steeds meer veerpoten vervangen. Voor deze werkplaatsklus is echter heel wat technisch vernuft nodig. Bovendien kost het veel tijd. Daarnaast is voor deze klus speciaalgereedschap onmisbaar. ‘Kan dat niet anders?’, hebben de technici van Monroe zich afgevraagd. Het resultaat is de Monroe Quick Strut.

De Quick Strut is één complete unit die alle componenten bevat die bij het vervangen van een veerpoot nodig zijn: schokdemper, schroefveer, veerpootlager, stofhoes en extra onderdelen zoals veerplaathouders en vulringen. Gebruik van deze complete ‘all-in-one’ veerpoot-unit levert een belangrijke tijdsbesparing op. Niet alle delen hoeven immers afzonderlijk gemonteerd te worden. Bovendien is montage van de Monroe Quick Strut een stuk veiliger, omdat de schroefveer niet meer met een speciale veerspanner samengedrukt hoeft te worden. Daarnaast is montage van een Quick Strut unit heel eenvoudig: er komt geen speciaalgereedschap meer aan te pas. Dankzij de praktische veerpoot-unit wordt niet alleen een schokdemper vervangen, maar wordt eigenlijk de gehele wielophanging vernieuwd. Dit levert behalve een beter weggedrag ook meer veiligheid en een verbeterd comfort op.

Via ‘mijngrossier.nl’ zijn nu 28 referenties voor een grote groep courante middenklassers beschikbaar, zoals de Audi A4 en VW Passat.