Mijngrossier introduceert online calculeren

Met een paar muisklikken een messcherpe offerte maken? Mijngrossier.nl maakt het binnenkort mogelijk met een speciale calculatiemodule.

Mijngrossier.nl biedt zijn gebruikers opnieuw een belangrijk handvat om de klant razendsnel te bedienen. Met een speciaal ontwikkelde calculatiemodule kan elk autobedrijf nu binnen een handomdraai een online offerte voor een grote beurt of een specifieke reparatie versturen. Deze slagvaardigheid biedt uitstekende perspectieven voor extra werk. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is het kenteken van de auto intoetsen en enkele selecties aanvinken. De module rekent aan de hand van onderdelenprijzen, reparatietijden en het opgegeven uurtarief meteen uit wat de kosten zijn. Vervolgens kan de offerte meteen gemaild worden. De klant weet meteen waar hij aan toe is, zonder vervelende verrassingen achteraf. Dankzij de offerte weet hij vooraf precies wat een bepaalde reparatie of onderhoudsbeurt gaat kosten.

Grote beurt?

Hoe werkt de nieuwe calculatiemodule? Op de homepage van ā€˜mijngrossier.nlā€™ is een button toegevoegd met een euroteken. Na indrukken van deze druktoets verschijnt een nieuw menu waarmee de offertevraag eenvoudig beantwoord kan worden. Een grote beurt voor een Opel Astra of nieuwe remblokken voor een Renault Espace? Geen probleem. Gewoon het kenteken intoetsen en de gewenste selecties aanvinken. De module stelt de offerte vervolgens samen aan de hand van een onderdelenselectie uit ā€˜mijngrossier.nlā€™. Hieraan worden automatisch de reparatietijden vanuit het autotechnische programma AutoTools toegevoegd. Doordat iedere gebruiker van te voren zijn vaste bedrijfsgegevens inclusief uurtarief heeft ingesteld, rolt er nu automatisch voor een bepaalde klus een professionele offerte uit de bus.

E-mailen

Voordat de maatwerkofferte de deur uit gaat, kunnen op de offerte naast de eigen bedrijfsgegevens ook klantgegevens worden toegevoegd. Bovendien is door het toevoegen van extra tekstregels op de offerte ruimte voor aanvullende artikelen of boodschappen. Bijvoorbeeld het bericht dat de APK binnenkort aanstaande is. Als de offerte eenmaal in ā€˜mijngrossier.nlā€™ is afgerond, kan deze eenvoudig naar de klant ge-e-maild worden. De offerte kan in het systeem opgeslagen en eventueel later verwijderd worden. Daarnaast kunnen de gegevens via een zogenaamd ā€˜exportfileā€™ makkelijk naar een boekhoudpakket geĆ«xporteerd worden. Een andere praktische functionaliteit is de integratie met het besteldeel van ā€˜mijngrossier.nlā€™. Indien de offerte door de klant wordt gewaardeerd, kunnen via een simpele muisklik de geselecteerde onderdelen naar de bestelmodule van ā€˜mijngrossier.nlā€™ overgebracht worden.

Tips & tricks

Naast een opsomming van onderdelen en een daaraan gekoppelde reparatietijd met uurtarief, biedt de calculatieofferte van ā€˜mijngrossier.nlā€™ nog veel meer. Bijzonder is dat er bij bepaalde reparaties en onderhoudsklussen aanvullende reparatie- en onderhoudsvoorstellen worden gedaan. Bij de offerte voor een bepaald automodel met een bepaald kilometrage zal er bijvoorbeeld geattendeerd worden op specifiek onderhoud. Bij een grote beurt van bepaalde automodellen is het bijvoorbeeld verstandig om ook de distributieriem en de loop- en spanrollen eens onder de loep te nemen. Maar ook het vermelden van aanhaalmomenten van wielbouten, specifieke vulhoeveelheden bij het vervangen van vloeistoffen of het noemen van minimale schijfdiktes van remschijven is mogelijk. Bij het vervangen van een waterpomp zal bijvoorbeeld gewezen worden op een specifieke reparatieset. Ook tips, zoals het advies om tijdens het vervangen van een distributieriem ook meteen de koelvloeistof te vervangen, zullen op de offerte staan. De offerte zal afhankelijk van de reparatieklussen en opgegeven selecties aanbevelingen doen en nuttige reparatietips geven. Deze zogenoemde ā€˜voorstelmoduleā€™ van de ā€˜mijngrossier.nlā€™ calculatiemodule zal de komende tijd verder uitgebouwd worden.