Mijngrossier.nl introduceert online calculeren met Euro-button

Mijngrossier.nl biedt het autobedrijf opnieuw een belangrijk handvat om de klant razendsnel te bedienen. Vanaf begin mei kan elk autobedrijf dankzij een speciaal ontwikkelde calculatiemodule binnen een handomdraai een online offerte voor een specifieke reparatie geven.

Via een nieuwe drukknop op de site van mijngrossier.nl, de Euro-button, wordt in realtime een adviesbedrag voor een complete reparatie gegeven. Na het intoetsen van het kenteken rekent de module aan de hand van onderdelenprijzen, reparatietijden en het opgegeven uurtarief meteen uit wat de kosten zijn. Een klant weet meteen waar hij aan toe is, zonder vervelende verrassingen achteraf. Dankzij de offerte weet hij vooraf precies wat een bepaalde reparatie of onderhoudsbeurt gaat kosten.

Het Euro-button-systeem onderscheidt zich door het gebruik van realistische reparatietijden. Er wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met oplopende reparatietijden met het toenemen van de leeftijd van een auto. De calculatiemodule berekent vanaf de introductiedatum relatief eenvoudige offertevragen, zoals het vervangen van een uitlaat of het monteren van nieuwe remblokken. In een later stadium zullen aan de koppeling van onderdelen, reparatietijd en uurtarief meerdere variabelen worden toegevoegd. Bij het vervangen van een waterpomp zal bijvoorbeeld automatisch een voorstel worden gedaan ook een bepaalde hoeveelheid koelvloeistof  te bestellen en de aandrijfriem te vervangen. Hiermee wordt het op termijn ook mogelijk om offertes voor een grote of kleine beurt af te geven. De gebruiker van mijngrossier.nl blijft echter altijd aan de bal en beslist zelf of de geadviseerde extra onderdelen besteld worden.

Het ‘meedenken’ van de calculatiemodule zal de werkplaatstijd bekorten. Vaak wordt als de auto al op de brug staat geconstateerd dat een bepaald onderdeel ontbreekt. Dankzij de Euro-button wordt de monteur gewezen op logische koppelingen als een onderdeel wordt besteld. Wachten op een ontbrekend onderdeel is er dus niet meer bij.

Het offertesysteem biedt de mogelijkheid om bij bepaalde reparaties en onderhoudsklussen aanvullende reparatie- en onderhoudsvoorstellen te doen. Bij een offerte voor een bepaald automodel met een bepaald kilometrage zal er bijvoorbeeld geattendeerd kunnen worden op specifiek onderhoud. Bij een grote beurt van bepaalde automodellen is het bijvoorbeeld verstandig om ook de distributieriem en de loop- en spanrollen eens onder de loep te nemen. Maar ook het vermelden van aanhaalmomenten van wielbouten, specifieke vulhoeveelheden bij het vervangen van vloeistoffen of het noemen van minimale schijfdiktes van remschijven is mogelijk.

Als een offerte met de Euro-button in mijngrossier.nl is afgerond, kan deze eenvoudig naar de klant ge-e-maild worden. De offerte wordt in het systeem opgeslagen en kan later verwijderd worden. Daarnaast kunnen de gegevens via een zogenaamd ‘exportfile’ makkelijk naar een boekhoudpakket geëxporteerd worden. Een andere praktische functionaliteit is de integratie met het besteldeel van mijngrossier.nl. Indien de offerte door de klant wordt gewaardeerd, kunnen via een simpele muisklik de geselecteerde onderdelen naar de bestelmodule van mijngrossier.nl overgebracht worden.