Mijngrossier.nl levert bio-distributiekits

Goed nieuws voor het autobedrijf: mijngrossier.nl levert sinds kort bio (Belt In Oil)-distributiesets uit voorraad.

distributiekits

Stel er staat een Ford Fiesta 1.0 uit 2013 op de brug waarvan de distributie vervangen moet worden. Dan bestel je nu met een muisklik bij mijngrossier.nl een complete Bio-distributieset van Dayco. Helemaal klaar voor gebruik. Inclusief de topkwaliteit van de fabrikant die het zogenaamde Belt In Oil-systeem geïntroduceerd heeft.

Best of both worlds

In de al tijden durende discussie over wat nu de beste distributieaandrijving is –ketting of riem-, vormt het Belt In Oil-systeem technisch gezien de gulden middenweg. Feitelijk combineert het systeem het beste van twee ‘werelden’ door samenvoeging van beide technieken. Door de ontwikkeling van een riem die binnenin de motor, het gesmeerde gedeelte, zijn werk doet, kan het voordeel van een ketting (compact motorontwerp) gecombineerd worden met de voordelen van een riemaandrijving. Het bio-systeem levert dan ook een aantal belangrijke pluspunten op: een lager geluidsniveau, minder gewicht, minder wrijving en dus een lager brandstofverbruik en minder emissies. Bovendien gaan de prestaties van de motor omhoog en kunnen de fabrikanten met een kleinere motorinhoud toe. Volgens Dayco is het daarom volstrekt logisch dat in de nabije toekomst steeds meer autofabrikanten voor een Belt In Oil-distributiesysteem kiezen.

Bio-sets van Dayco uniek

De bio-distributiesets van Dayco bevatten naast een speciale riem ook spanners met speciaal ontwikkelde lagers en innovatieve dempingsystemen die frictie genereren in aanwezigheid van smeerolie. Dayco is de enige leverancier die bio-riemensets levert voor distributiesystemen. Andere fabrikanten beperken zich nochtans tot levering van bio-riemen voor hulpaandrijvingen die onder meer olie- en waterpompen aan de praat houden.

distributiekits-riem