Mijngrossier.nl levert nu ook turboslangen

Het assortiment turboladers en intercoolers van mijngrossier.nl is sinds kort uitgebreid met turboslangen.

turbo-slangen

Er zijn vele oorzaken te noemen waarom turbo’s sneuvelen. Een veel voorkomende schade-oorzaak is het binnendringen van een voorwerp via de turbo-inlaat die uiteindelijk de turbine-inlaat beschadigt. Montage van een nieuwe turbo is dan de enige remedie. Om verdere vervolgschade uit te sluiten, is het raadzaam om bij een vervanging ook altijd de turboslangen te vervangen. Het komt immers vaak voor dat bij een turbobeschadiging restmateriaal in de slangen achterblijft, dat na montage van een nieuwe turbo opnieuw voor problemen kan zorgen.

turbo-slang-lek

Scheurtje

Het vervangen van een turboslang is echter niet alleen bij de vervanging van een turbo aan de orde. Net zoals andere slangen is ook de turboslang door materiaalmoeheid aan vervanging toe. Een praktijkvoorbeeld: onlangs stelt een monteur vast dat van een diesel, die geen vermogen levert, de slangen achter de intercooler, bij gasgeven, niet hard worden. Alle mogelijke oorzaken worden nagelopen. Zo wordt bijvoorbeeld gecheckt of de intercooler wellicht verstopt zit. Dat blijkt niet het geval. Na een eerdere optische inspectie worden alle turboslangen nog eens minutieus bekeken. De slang vóór de intercooler blijkt niet verstopt, maar is tóch de boosdoener van de klacht. Een turboslang bestaat vaak uit meerdere lagen en in dit geval blijkt er in de binnenmantel van de slang een scheurtje te zitten. Hierdoor drukt de slang zichzelf dicht en wordt er minder lucht door de intercooler geblazen als voor de motor noodzakelijk is. Zodoende ontstaat er in de slang achter de intercooler een vacuüm. Aan de buitenkant van de inwendig beschadigde slang was hiervan nagenoeg niets van te zien.

Volgens specificaties eerste montage

Het complete assortiment turboslangen van mijngrossier.nl bestaat uit 527 referenties en dekt nagenoeg het gehele wagenpark dat is uitgerust met een turbo. Alle slangen zijn volledig ontworpen en geproduceerd volgens OE-specificaties.