Mijngrossier.nl levert OE-bobines van Eldor

Er is opnieuw een reeks eerste montagedelen leverbaar bij mijngrossier.nl: bobines van Eldor. Voor het goed functioneren van een benzinemotor is vandaag de dag een hoogwaardig high voltage-ontstekingssysteem een absolute voorwaarde. De moderne kunststof bobines zijn licht, compact en trilvast.

eldor wp

Zij garanderen een hoge elektrische doorslagweerstand en een hoge temperatuurbestendigheid. Mijngrossier.nl biedt een zeer compleet en zorgvuldig samengesteld assortiment ontstekingsdelen van meerdere gerenommeerde fabrikanten. Nieuw zijn de producten van eerste montageleverancier Eldor.

Ook bij Ferrari
De automotive divisie van de van oorsprong Italiaanse fabrikant Eldor levert al bijna twintig jaar bobines voor eerste montage. Nagenoeg alle Europese autofabrikanten monteren af-fabriek bobines van Eldor. Dat is vooral te danken aan het feit dat Eldor voorop loopt als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en technische innovaties. Zo kun je Eldor-bobines tegenkomen bij de VW 1.4 TSI en de Renault 1.4 MPI, maar ook bij ‘grote jongens’ zoals de Audi 5.2 V10 of de V8 van de BMW M3. Mocht je nu toevallig ook eens een Ferrari F430 op de brug hebben: je zult zien dat de collega’s in Maranello ook Eldor-bobines gemonteerd hebben. De eerste montagekwaliteit van Eldor is nu dus ook beschikbaar voor de vervangingsmarkt.

Kies voor topkwaliteit
Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is ook bij bobines van toepassing. Niet alleen wat betreft de prijs, maar vooral ook wat betreft de technische gevolgen. Een keuze voor een verkeerde bobine leidt tot vervelende storingen en onaangename gevolgen. Direct merkbaar zijn een hoog brandstofverbruik en daardoor een verhoogde CO2-uitstoot. Verder zijn motorstoringen, zelfontbranding en het defect raken van de ECU of bijbehorende componenten door verkeerde piekspanningen het gevolg. Daarnaast slijten de bougies overmatig en beschadigen op termijn de lambdasonde(n) en de katalysator. Een keuze voor bobines met eerste montagekwaliteit, zoals die van Eldor, is dan heel logisch.