Mijngrossier.nl uitgebreid met Reparatiewijzer

Iedere autotechnicus loopt wel eens tegen een schijnbaar onoplosbare storing aan. Mijngrossier biedt kosteloos hulp met de AMT Reparatiewijzer, een database vol oplossingen uit de praktijk.

Ervaren en goed opgeleide autotechnici die gedreven zijn en hun kennis op peil houden, maken ook regelmatig gebruik van onmisbare hulpmiddelen en informatiesystemen zoals AutoTools. Toch lopen ook zij soms tegen een storing aan waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Ook collega’s kunnen geen antwoord verschaffen. Mijngrossier.nl biedt nu honderden oplossingen op complexe technische problemen met de AMT Reparatiewijzer.

Groeiend probleem

In de werkplaatspraktijk komen ogenschijnlijk onoplosbare storingen en mankementen steeds vaker voor. Dit is een gevolg van de steeds complexere techniek en de groei van het aantal systemen op het gebied van veiligheid, milieu en comfort. Een lastig technisch probleem is niet alleen vervelend voor de monteur. De klant kan zijn auto niet op het afgesproken tijdstip ophalen, de werkplaatsplanning dient bijgesteld te worden en zoekuren kunnen over het algemeen niet allemaal in rekening worden gebracht. De AMT Reparatiewijzer biedt in veel gevallen uitkomst. De Reparatiewijzer is een database vol problemen met de bijbehorende oplossingen, gevuld door en voor autotechnici. De zoektijd naar het antwoord op duizenden storingen wordt dankzij de AMT Reparatiewijzer beperkt tot een paar minuten.

Toegang via ‘mijngrossier.nl’

Via ‘mijngrossier.nl’ heeft iedereen toegang tot de AMT Reparatiewijzer. Autobedrijven die via ‘mijngrossier.nl’ bestellen, sparen naast cadeaupunten ook automatisch voor AutoToolspunten. Met deze punten kunnen technische data en informatie via AutoTools worden opgevraagd. In AutoTools zijn onder meer afstelgegevens, flatrate tijden, elektronische schema’s en checklisten van nagenoeg alle autotypen te vinden. Ook is er toegang tot de AutoTools Technische Hotline. In AutoTools is nu ook een link naar de AMT Reparatiewijzer te vinden.

Gebruikersvriendelijk

Het raadplegen van de AMT Reparatiewijzer verloopt eenvoudig en snel. Nadat u bent ingelogd, vult u het merk, het model en de brandstofsoort in van uw ‘probleemauto’. Binnen een model kunt u selecteren op de motorsoort en het bouwjaar. Bij ‘probleemsoort’ heeft u een ruime keuze uit mogelijke problemen, zoals ‘elektronica’, ‘foutcodes’ en ‘starten / niet aanslaan’. Er verschijnt vervolgens een overzicht van de gedocumenteerde problemen én de bijbehorende oplossingen op het scherm. De technische vragen en antwoorden zijn kort en krachtig genoteerd. Onder de onderwerpen vindt u bijvoorbeeld ‘motor houdt in’, ‘foutcode 0135’, ‘claxon weigert bij brandende verlichting’ en ‘ABS-lampje brandt constant. Uitlezen is niet gelukt’. De oplossing staat, ook kort en bondig, bij het probleem vermeld. Een voorbeeld van een waardevolle tip van een collega: ‘Draadbreuk in de massadraad van de ECU naar relais 109 herstellen’. Indien uw probleem niet in de Reparatiewijzer voorkomt, kunt u uw vraag op het garageforum achterlaten . Uw collega-autotechnici kunnen daar vervolgens op reageren. Met de AMT Reparatiewijzer vindt u in veel gevallen in een paar muisklikken de oplossing van uw probleem of van een vergelijkbare storing. De Reparatiewijzer wordt dagelijks geactualiseerd. Doe er uw voordeel mee! Komt u naar de AutovakRAI, van 20 t/m 23 april. Bezoek dan standnummer 1.220 van ‘mijngrossier.nl’ voor meer informatie en demonstraties.