MOOG Easy Solution voor de Alfa Romeo

Opnieuw een kwaliteitsinjectie op het gebied stuur- en ophangingsdelen: Moog lost een hoop problemen op met nieuwe innovaties. Een voorbeeld hiervan zijn de draagarmen van de Alfa Romeo Alfa 159 (‘98-’06), Brera (vanaf ’06) en Spider (vanaf ’06).

Een gladde coating op chroombasis en extra vet tussen het metalen en kunststof onderdeel verminderen de frictie en voorkomen geluid tijdens het bewegen van de onderdelen.

Een voorkomend probleem bij Alfa Romeo is dat een klant zich irriteert aan het geluid dat uit zijn voorste chassis vandaan komt, dit komt omdat de bussen die op de oorspronkelijke bovenste draagarm zitten, onder normale rij omstandigheden irritante geluiden veroorzaken.

De technici van Moog ontdekten tijdens het onderzoek naar deze klacht dat het ruwe oppervlak van de zinkfosfaatcoating op de binnenste buis overmatige frictie veroorzaakt tijdens de beweging van het onderdeel in de kunststof behuizing. Deze frictie veroorzaakt het geluid wat soms heel storend is.

Om dit probleem op te lossen, hebben de technici van Moog een zowel ingenieuze als simpele oplossing gevonden. Het rubber is verbeterd en heeft veel een gladdere afwerking op chroombasis gekregen. Hierdoor wordt de frictie en daarmee het veroorzaakte geluid geëlimineerd. Bovendien heeft Moog ook extra vet toegevoegd tussen de metalen en plastic componenten, wat alle frictie tussen deze draaiende componenten wegneemt.