Nieuw: kabelboomreparatieset van Vemo

Misschien heb je wel eens Renault Megane, Scenic, Clio III of Peugeot 206 op de brug gehad waarvan de regeleenheid van de verwarming/ventilatie vervangen moest worden. Wellicht weet je dan ook dat veel klanten na korte tijd weer terugkeren met dezelfde klacht. Daar komt nu een einde aan.

Uit de praktijk blijkt dat kachelweerstand D 8018 (Valeo 509355) een onderdeel is dat een erg hoog uitvalpercentage kent. Eén van de belangrijkste oorzaken van deze uitval is vocht, omdat de paravanbak niet goed afwatert. Uiteraard vervangt de monteur in zo’n geval de regeleenheid. Toch blijkt deze vervanging vaak slechts een tijdelijke oplossing van de storing. De oorzaak van het probleem is namelijk niet weggenomen.

Extra check

Het is in dit geval belangrijk dat ook de kabelboom en stekker op beschadiging worden gecontroleerd. Een defecte kabelboom beschadigt namelijk de nieuwe regelaar en het probleem van een niet-functionerende verwarming/ventilatie steekt weer de kop op. Check daarom de kabelboom en zijn stekker op beschadiging en vervang deze indien nodig. Vemo heeft hiervoor nu een speciale kabelboomreparatieset geïntroduceerd. Met deze set vervang je de oude stekkers en weet je zeker dat de connectie weer goed zit.

Vemo’s kabelboomreparatieset voor regeleenheid D 8018 | 6441.L2

Toepassing bij:
Citroën C2, C3, C5
Nissan Micra, Note
Renault Clio, Megane, Modus, Scénic, Twingo
Peugeot 207, 406, 607, 1007

Te bestellen onder artikelnummer D 8018-1