Oliefilter vervangen lastig? Welnee!

Toolspecial.com presenteert namelijk enkele nieuwe, speciaal ontworpen merkspecifieke oliefilterdoppensets om eenvoudig oliefilterbehuizingen en oliefilters te vervangen. Maatwerk voor het vervangen van oliefilters!

BMW: AT71275B
Mercedes: AT71260B
VAG-groep: AT71185AB

Deze professionele sets zijn gefabriceerd uit warmtebehandeld chroom-vanadiumstaal: ideaal voor intensief gebruik. De oliefilterdoppen hebben een perfecte passing, zodat de nylon oliefilterbehuizingen niet beschadigen. Bovendien zijn ze bestand tegen het hoge koppel dat vereist is om nylon oliefilterbehuizingen te verwijderen. De sets beschikken over speciaal afvoerpluggereedschap om de oliefilterafvoerplug gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen zonder dat deze beschadigen. Verder is er een afvoerslang om de olie uit de filterbehuizing te laten weglopen voor deze verwijderd wordt. Hierdoor wordt voorkomen dat er olie lekt en wordt de onderhoudstijd verkort.

Toyota: AT71180

Dit is een oliefilterdoppenset die geschikt is voor alle 4-, 6- en 8-cilinder motoren van Toyota en Lexus. De doppen zijn vervaardigd van chroom vanadium met een hoogglans afwerking. 1/2’’ aandrijfvierkant en 24 mm zeskant. Extra heavy duty om het hoge koppel te weerstaan dat vereist is om oliefilterbehuizingen van deze voertuigen te verwijderen. Het aanbevolen koppel voor Toyota-filterbehuizingen is 25 Nm. Als de filtercartridges te sterk zijn vastgezet, kan het vereiste koppel een 10-voud hiervan zijn. Dit gereedschap is getest voor een koppel van meer dan 400 Nm. Ook dit set is voorzien een van afvoerslang om de olie uit de filterbehuizing te laten weglopen voor deze verwijderd wordt.

Bekijk alle nieuwe tools voor auto’s hier.