Onderhoud volgens het boekje

Mijngrossier.nl heeft het aanbod technische informatie uitgebreid met checklijsten om onderhoud volgens fabrikantvoorschriften uit te voeren.

onderhoudsboekje

Onderhoud plegen volgens de voorschriften van de autofabrikanten? Mijngrossier.nl biedt nu naast de reguliere checklijsten ook checklijsten om het vereiste onderhoud aan een auto volgens fabrikantvoorschriften uit voeren. Ā Per autotype is er een ā€˜Fabrikant Checklijstā€™ met de standaard werkzaamheden voor een onderhouds- of inspectiebeurt beschikbaar. Indien nodig worden hierbij nog aanvullende werkzaamheden (meerwerk) opgesomd.

Specifiek onderhoudsschema

Hoe zijn de Ā speciale checklijsten te vinden? Na het intoetsen van een kenteken zie je onder de button ā€˜Technische Informatieā€™ de ā€˜Checklijstenā€™ staan. Vanaf hier ben je een muisklik verwijderd van de ā€˜Fabrikant Checklijstā€™.

technische-gegevensIn de ā€˜Fabrikant Checklijstā€™ kan de benodigde ā€˜serviceā€™ en ā€˜meerwerkā€™ aangevinkt worden. Daarna wordt met de knop ā€˜Checklijst tonenā€™ het specifieke onderhoudsschema getoond.

checklijst-1Onder de knop ā€˜Info fabrikantā€™ wordt, indien beschikbaar, aanvullende informatie van de fabrikant vermeld, zoals uitleg over longlife, verlengde intervallen of verzwaarde omstandigheden.

checklijst-2Het Ā onderhoudsschema geeft een duidelijk overzicht van alle uit te voeren werkzaamheden. Afhankelijk van het automodel staan er soms ook verwijzingen naar extra informatie, zoals in het bovenstaande geval over de multiriem, of als dat nodig is bijvoorbeeld over de procedure om service intervallen te resetten. Dankzij deze praktische onderhoudslijsten kan elk autobedrijf nu een onderhouds- of inspectiebeurt volgens fabrikantspecificaties uitvoeren.