Optimaal zicht dankzij Bosch Aerotwin Plus

De herfst is in aantocht. Dat betekent kouder weer met veel neerslag. Een goed moment om de ruitenwissers eens extra onder de loep te nemen. En de nieuwste ruitenwissertechnologie te monteren.

b4c778158674f52d_800x800ar

Dat beugelvrije ruitenwissers een uitstekend wisresultaat leveren, laten de verschillende Europese ruitenwissertests zien. Deze wissers zijn in staat om de vorm van elk voorruit perfect te volgen, wat een gelijkmatige aandrukkracht en een optimale wisdruk op elk punt van de ruit garandeert. Dankzij het aerodynamische profiel worden de wissers bij hogere snelheden niet opgetild en is er ook minder windruis. Bovendien is het rubberprofiel is vaak volgens een speciale, hoogwaardige formule samengesteld. Zoals ook bij de nieuwe Bosch Aerotwin Plus-wissers het geval is.

Slechts vier adapters

Er zijn vele redenen om voortaan de Aerotwin Plus te monteren. Handig is dat met het systeem van vier gecombineerde adapters de tien meest gangbare wisserarmen worden afgedekt. Daarmee is de montage nagenoeg identiek aan het origineel, wat trouwens ook voor het adapterdesign geldt. Montage van de Bosch Aerotwin Plus betekent precies dezelfde montage als het origineel. Een voorgemonteerd universeel systeem kan niet aan de montagevoordelen en vormgeving van de Bosch Aerotwin Plus tippen.

aerotwin_plus_exp_w486

Gelijk aan OE

Wat betreft de techniek zijn de nieuwe Bosch-wissers ontwikkeld op basis van de allerlaatste generatie beugelvrije wissers van Bosch, zoals die ook voor eerste montage worden geleverd. Vergelijk ze bijvoorbeeld maar eens met de originele wissers van de Peugeot 208, 308, Audi A3 of Renault ZOE. Bosch bevestigt dat dit nieuwe assortiment net als de andere Aerotwin-wissers op dezelfde productielijnen wordt vervaardigd als de ā€˜origineleā€™ wissers. Een belangrijke item voor ruitenwissers is de samenstelling van het rubber. Bosch spreekt over een nieuwe rubbersamenstelling – het Twin Power Protection Plus-rubber – , waardoor de ruitenwisser beter bestand is tegen wisselende temperaturen. Door de grotere weerstand tegen hitte en kou is de optimale wisduur aanmerkelijk verlengd.

Nanotechnologische coating

De Aerotwin Plus-wissers garanderen ook een uiterst stille werking. Bosch verklaart dit door een nanotechnologische coating, die bestaat uit microkogeltjes en in het rubber genesteld zit. Deze gepatenteerde coating vervangt het grafiet en slijt niet met de tijd. De speciale coating zorgt ervoor dat de wisser perfect over de ruit glijdt en absoluut stil is. Verder zorgt de nieuwe synthetische coating van het rubber voor een ontparelend effect aan de ruitenwisser. Dit voorkomt dat er vuil achterblijft op het wisserblad, wat normaal gesproken ā€˜grijze strepenā€™ veroorzaakt wanneer de wisser op een vuile en gedeeltelijk droge ruit wordt gebruikt.

bosch-wissers-voordelen
Uiterst stille werking, langere levensduur en ontparelend effect aan de ruitenwisser.

Eenvoudige en snelle montage

Belangrijk voor de monteurs is dat de nieuwe Bosch-wissers garant staan voor een eenvoudige en snelle montage. Een adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te herkennen dankzij het zoeknummer dat op het product is gegraveerd. Dit nummer wordt ook gebruikt op de verpakking, in de catalogus en in alle andere verkoopondersteunende materialen. De adapter kan in Ć©Ć©n beweging worden vastgeclipt: daarna kan de wisser direct op de arm worden bevestigd. Een adapter is bovendien eenvoudig te demonteren in geval van vergissing. Kom je er echt niet uit, dan biedt de QR-code uitkomst om montagefilmpjes te bekijken.

Voor alle nieuwe autoā€™s

Gemak dient de mens. Met 15 Aerotwin plus wissers en 10 OE sets is er een marktdekking van 96%, waar in hetĀ verleden met 14 Multiclips en 45 OE setsĀ een marktdekkingĀ van 68% was.Ā Uniek blijft dat met de vier Aerotwin Plus-adapters vrijwel alle connectoren worden vervangen die af-fabriek op nieuwe autoā€™s worden geĆÆnstalleerd. Vrijwel 100 procent van alle nieuwe modellen kan daardoor met de Aerotwin Plus bediend worden, zoals de Peugeot 308 II, Renault Clio IV, CitroĆ«n C4 Picasso II, VW Golf VII, BMW serie 4, Opel Adam, Ford Kuga II of Mercedes CLA.

bosch-dekking-aertotwin-plus

bosch-wisser-dekking