Philips bekroond met award voor verkeersveiligheid

De ontwikkeling van de Philips xenon HID-lamp is beloond met de prestigieuze Prince Michael International Road Safety Award.

Prince-Michael-Xenon-HID-Award-For-Philips(1)

 

 

Philips ziet zijn positie als belangrijke leverancier op het gebied van autoverlichtingssystemen opnieuw erkend en bekroond met een internationale award voor verkeersveiligheid. De ontwikkeling van de Philips Xenon HID-lamp (High Intensity Discharge) voor autokoplampen, als eerste geïntroduceerd in 1992 en verantwoordelijk voor een daling van meer dan de helft van het aantal ongelukken op landelijke wegen in het donker, is beloond met de prestigieuze Prince Michael International Road Safety Award. Het is in het 29-jarige bestaan van deze award pas de tweede keer dat een leverancier van auto-onderdelen deze prijs ontvangt.

 

Philips-xtremevision

 

Xenonverlichting redt levens

In de award-omschrijving wordt het belang van goede autoverlichting nogmaals onderstreept. Verlichting wordt naast remmen, autogordels, schokdempers en airbags gezien als een fundamenteel onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen van auto’s om ongelukken te voorkomen. Tijdens de prijsuitreiking werd gemeld dat het gebruik van xenonlampen heeft geleid tot een daling van meer dan de helft van het aantal ongelukken op landelijke wegen in het donker. Bovendien kan de verlichting jaarlijks duizenden levens redden in heel Europa. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door CLEPA, het Europese samenwerkingsverband van toeleveranciers voor de auto-industrie. Uit onafhankelijk Duits onderzoek door TÜV blijkt dat een wagenpark dat volledig is uitgerust met xenonverlichting in plaats van halogeen, de volgende resultaten oplevert: 23% minder ongelukken met verwondingen in het donker, 41% minder dodelijke ongelukken in het donker, en in totaal 6% minder ongelukken met verwondingen en 18% minder dodelijke ongelukken, overdag en in het donker.