Philips MatchLine: innovatieve nieuwe verlichting voor de werkplaats

LPL39X1_UPP__16080903cl

 

Philips Matchline lampen zijn gespecialiseerde lampen voor kleurcontrole in de carrosseriewerkplaats. Er zijn twee soorten; de MatchLine PJH20 LED-projector en de MDLS CRI LED-lamp. Beide produceren licht dat zo wit is als natuurlijk daglicht.

Deze lampen leveren allebei een kleurtemperatuur van 6000 K. De kleurtemperatuur is wit als daglicht, waardoor het risico op metamerie wordt vermeden. Metamerie is een probleem dat autospuiters regelmatig tegenkomen wanneer ze de juiste autokleur zoeken bij conventioneel ‘geel’ licht. Wanneer de gerepareerde auto de werkplaats verlaat, is het kleurverschil tussen het gerepareerde onderdeel en de rest van de auto bij daglicht goed zichtbaar.

CRI

De kleurweergave-index (CRI) is een maatstaf voor het vermogen van een lichtbron om de ware kleur van een voorwerp te laten zien. Bij lichtbronnen met een lage CRI-waarde zien kleuren er onnatuurlijk uit, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de juiste kleur te vinden. Philips MatchLine levert licht met een CRI van 92, een indrukwekkende score op een schaal van 1 tot 100.

Daarnaast hebben deze krachtige lampen een mat filter om verblinding te verminderen, voor meer gebruikscomfort. De kleinste onvolkomenheden worden zichtbaar en de kleur kan nauwkeurig worden bepaald voor een kwalitatief hoogwaardige afwerking.

Philips MatchLine PJH20 LED-projector voor kleurcontrole

De projector heeft twee sterkten, om de lichtopbrengst aan specifieke behoeften aan te passen, en een wijde lichtbundel van 90°. In de boostmodus levert de projector maar liefst 2300 lumen om grote werkoppervlakken te verlichten, ware kleuren te herkennen of de fijnere details van spuitwerk te controleren. Voor zachter licht of om de batterij te sparen, is er ook een ‘normale’ modus van 1200 lumen.

De projector heeft een oplaadbare lithiumbatterij die ten minste vier uur meegaat en een voedingskabel van 5 meter. Hierdoor kan hij langdurig worden gebruikt en eenvoudig door de werkplaats worden verplaatst. Het apparaat heeft bovendien een slagvastheid van IK 09 en is bestand tegen water en stof tot en met IP 67, kortom: een onverwoestbaar verlichtingsinstrument. Dit product is te vinden onder atikelnummer: LPL39X1 in de Toolspecial webshop.

Philips MDLS CRI LED-lamp voor kleurcontrole

Deze lamp is zeer klein en veelzijdig, dus perfect voor snelle kleurcontroles. De unieke kop is 300° draaibaar in meerdere richtingen voor maximale flexibiliteit en 360° schaduwvrije dekking. Zo kan de module overal rond het te repareren gebied worden geplaatst om onvolkomenheden op te sporen voor een superieure afwerking.

De boostmodus levert 500 lumen om de fijnere details te controleren voor de dagelijkse verlichtingsbehoeften. Om de batterij te sparen is er een normale modus van 250 lumen. Voor het meest intense licht leveren de drie modules samen een hoge lichtsterkte van 1500 lumen.

De MDLS CRI LED-lamp voor kleurcontrole bevat ingebouwde haken en magneten om handsfree te kunnen werken. De geavanceerde batterij gaat vijf keer langer mee dan traditionele oplaadbare batterijen en heeft 1500 oplaadcycli (in plaats van de standaard 300), het equivalent van circa vijf jaar continu gebruik. Het apparaat heeft bovendien een snellaadfunctie en kan in minder dan drie uur worden opgeladen. Dit product is te vinden onder artikelnummer: LPL403MODX1 in de Toolspecial webshop.

Met krachtig wit licht dat daglicht nabootst, kunnen spuiters de professionele afwerking leveren waar hun klanten om vragen. De kwaliteit van de afwerking is belangrijk, en dus ook de kwaliteit van de lichtbron. Het natuurlijke witte licht van de Philips MatchLine-lampen geeft een beter zicht voor een perfecte afwerking.