Q-Drive: prima geprijsde homokineten en aandrijfassen

Onderhoud en reparaties aan iets oudere auto’s tegen een goede prijs? Dan bieden de vervangingsdelen van Q-Drive uitkomst.

Op de brug van het universele autobedrijf staan doorgaans de meeste auto’s van zeven jaar of ouder. Om de eigenaars van deze auto’s een goede garageprijs te bieden, is de inzet van aantrekkelijk geprijsde onderdelen onmisbaar. Als je dan geen concessies wilt doen op kwaliteit, kom je al gauw bij het Q-Drive-assortiment terecht. Onderdelen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding: gelijk aan OE-kwaliteit, dus geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitseisen. Het Q-Drive-assortiment is onlangs verder uitgebreid met homokineten en aandrijfassen van Q-Drive.

Prima aanbod

Hoewel de normale slijtage aan homokinetische koppelingen vrijwel verwaarloosbaar is (in principe kan een homokinetische aandrijfas een autoleven mee), zijn deze aandrijfassen typische slijtagedelen. Vooral kapotte ashoezen zijn hier debet aan. Als deze scheuren of anderszins beschadigen, kan het vet ongehinderd de homokineet verlaten, terwijl vuil en vocht zich een weg naar binnen banen. Dat er dan weinig levensduur overblijft, is niet moeilijk voorstelbaar. Om de eigenaars van oudere auto’s een gunstig vervangingsalternatief te bieden, levert mijngrossier.nl nu zowel homokineten als aandrijfassen van Q-Drive. Met name de losse homokineten stellen het autobedrijf in staat om snelle en prijsvriendelijke reparaties uit te voeren. De assen zijn vooral beschikbaar voor toepassing op Franse auto’s, waar de niet vervangbare tripode een complete asvervanging noodzakelijk maakt. Daarnaast biedt Q-Drive een aantal hulpassen zonder homokineet, de zogenaamde ‘stubshafts’, die bij sommige automodellen regelmatig defect gaan. Tot slot biedt Q-Drive een aantal assen voor toepassingen waar vervanging van de complete as het meest voorkomt.

Pluspunten

De Q-Drive-homokineten worden gefabriceerd volgens OE-normen in een gespecialiseerde fabriek. Alle Q-Drive-delen zijn vervaardigd middels een speciaal smeedproces en bijzonder warmtebehandeling. Dit garandeert een lange levensduur en wordt ondersteund met 24 maanden garantie. Alles assen hebben een oppervlaktebehandeling ondergaan die corrosie voorkomt en een warmtebehandeling die zorgt voor maximale sterkte van de as. De groeven op assen en homokineten zijn eveneens volgens nauwe specificaties geproduceerd, zodat een optimale pasvorm en minimale slijtage zijn gegarandeerd. De ashoezen van Q-Drive zijn vervaardigd van neopreen: dit flexibele materiaal is hittebestending en heeft een lange levensduur.

Q-Drive:

  • Aandrijfassen zijn volledig gemonteerd met vet en hoezen
  • Homokineten worden compleet geleverd met hoes, hoogwaardig vet en rvs-klembanden
  • Ashoesets zijn compleet met hoogwaardig vet en rvs-klembanden