De trend om auto’s lichter en milieuvriendelijker te maken, heeft ook zijn weerslag op de productie van radiateuren. Een nieuwe trend is het gebruik van compleet aluminium radiateuren.

Mijngrossier.nl biedt ter vervanging van deze radiateuren een dertigtal compleet aluminium radiateuren van topfabrikant Nissens. Sinds tientallen jaren ontwikkelt en produceert Nissens Controlled Atmosphere Brazing (CAB) aluminium producten in de eigen Europese fabrieken. De resultaten hiervan zijn hoogwaardige koelingsproducten met een uniforme flux coating.
Dankzij de groei van het aantal kleine, compacte auto’s met turbo en intercooler, vormen deze onderdelen een interessante groeimarkt. De steeds strengere emissiewetgeving dwingt autofabrikanten te zoeken naar inventieve technische oplossingen. De laatste jaren wordt er veel winst geboekt door diesel- en benzinemotoren met minder cilinderinhoud te introduceren, waarmee zowel het brandstofverbruik als de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk verlaagd is.

Bovendien zijn er geen concessies gedaan op motorprestaties en rijplezier. Daar zorgt onder meer de combinatie turbo en intercooler voor. In 2000 was één op vier nieuwe auto’s uitgerust met een intercooler, in 2008 was dit al bij de helft van alle nieuwe registraties het geval. Deze groei betekent dat ook de vervangingsmarkt aanmerkelijk groeit.

Wij hebben radiateuren/intercoolers van de merken: