Remschijven van topkwaliteit

Mijngrossier.nl levert innovatieve remtechniek. Zoals de hoogwaardige remschijven van Bosch.

Bij de ontwikkeling en productie van trendsettende remsystemen behoort Bosch tot een exclusief gezelschap topfabrikanten. Dat geldt ook voor remschijven. Bosch produceert ongeveer 30 miljoen remschijven per jaar en heeft een unieke ervaring opgebouwd wat materiaalkeuze en productie betreft. Daarom kiezen veel autofabrikanten bij eerste montage voor de Boschkwaliteit. Deze OE-kwaliteit is beschikbaar via ‘mijngrossier.nl’.

Eigen gieterij

Bosch produceert zijn remschijven in meerdere eigen fabrieken over de hele wereld. Dankzij de eigen gieterijen heeft Bosch alles in eigen hand: het ontwikkelingsstadium, de uiteindelijke productie en de kwaliteitscontrole achteraf. Bij de samenstelling van het vloeibaar metaal (ijzer+koolstof+andere ingrediënten) is het bijvoorbeeld van groot belang dat het metaal overal dezelfde homogeniteit heeft. Met name wat betreft de vorm en maten van de grafietfibers en de evenredige verspreiding van de metaalstructuur tot in ieder deeltje van de remschijf. Het resultaat: remschijven met een homogene structuur, die perfect voldoen aan OE-voorschriften en een minimale productietolerantie kennen.

Hoogelegeerd staal

Een hoogstaande productiemethode is één ding. Maar de kwaliteit van een remschijf staat of valt met het gebruikte materiaal. Voor de beste resultaten gebruikt Bosch verschillende materialen: staal, maar ook aluminium met molybdeen, koper, chroom of titanium. Ter verbetering van de remeigenschappen van de schijf en hogere slijtvastheid wordt in veel gevallen hooggelegeerd staal gebruikt. Daarnaast zijn er de remschijven gemaakt uit staal met een hoog koolstofgehalte (HC). Door meer koolstof aan het basisgietijzer toe te voegen, is een remschijf beter bestand tegen vibraties en trillingen. Bosch beschikt reeds over bijna 300 referenties remschijven met HC.