Reparatie van auto airconditioning leidingen en slangen

Als leidingen (buizen), slangen of aansluitingen van het auto airconditioningsysteem kapot, lek of verstopt zijn, moeten ze gerepareerd worden. In dit artikel lees je hoe je snel een hermetisch dichte, perfecte en veilige verbinding kunt maken terwijl de klant op zijn auto zit te wachten.

LOKRING

Airco-leidingen zijn gemaakt van lichtgewicht dun aluminium en gevoelig voor schade door bijvoorbeeld verbuiging als gevolg van een aanrijding of contact met andere onderdelen van de auto. Ook kan er oxidatie bij de bevestigingsklemmen ontstaan, waardoor de leiding ‘wegroest’. Nieuwe airco-leidingen zijn over het algemeen kostbaar, vaak niet op voorraad en het kost relatief veel tijd om ze te monteren.

Met LOKRING buisverbindingstechniek kunnen reparaties snel en winstgevend uitgevoerd worden. LOKRING buisverbindingstechniek repareert leidingen, slangen en hermetisch dichte metalen en metaal-afdichtingen eenvoudig en snel.

Metaal met metalen leiding: LOKRING-fitting

De verbinding is 100 procent dicht zodat de druk in het systeem niet daalt en de doorstroomsnelheid maximaal blijft. Leidingen van verschillende materialen worden, zonder dat er speciale voorbereidingen getroffen hoeven te worden, veilig met elkaar verbonden. Bij de LOKRING verbindingen is het aircosysteem gegarandeerd 100 procent en permanent lekvrij en dicht.

De LOKRING- en krimpverbindingen zijn van -50 tot +150 graden Celsius bestand tegen een maximale nominale druk van 50 bar en een testdruk van 200 bar.

Slang met slang: krimpfitting

Krimpverbindingen

Slangen zijn gemaakt van rubber, kunststof of een samenstelling hiervan en worden gebruikt op locaties waar het koudemiddelcircuit flexibel moet zijn en waar geen vaste leiding toegepast kan worden. Door verkeerde PAG olie, bewegingen of aanraking met andere onderdelen, slijten de slangen. Slangen kunnen ook gaan lekken als gevolg van roestige bevestigingsklemmen. Bovendien is de kunststof slang onderhevig aan veroudering, waardoor ze na verloop van tijd gaan scheuren, lekken en soms zelfs breken.

Krimpverbindingen zijn een snelle en betrouwbare manier om airconditioning slangen en aansluitingen met elkaar te verbinden of te repareren. De verbindingen zijn er in verschillende soorten en maten beschikbaar en worden met speciaal gereedschap op de slang-uiteinden geperst. Beide reparatiemethoden zijn geschikt voor alle voertuigen waar een airconditioningsysteem in zit.

Leiding- en slang-reparaties kunnen in de meeste gevallen op de auto uitgevoerd worden. Zo kan de klant vaak weer snel de weg op. De investering in reparatie-kits voor voor airco leidingen en slangen verdient zichzelf snel terug.

Op onze Automotive Academy kun je alles over mobiele airconditioningsystemen en samenhangende wetgeving te weten komen.