Ruitenwissers met optimaal zicht

Tijdens het natte winterweer zijn goede ruitenwissers onlosmakelijk verbonden met beter zicht en dus de verkeersveiligheid.

Car_BoschUit verschillende ruitenwissertests blijkt dat blatbladwissers, zoals de Bosch Aerotwin, over het algemeen betere resultaten scoren dan de conventionele wissers. Flatblades realiseren een uitstekend wisresultaat dankzij de unieke bladveer, die de curve van de voorruit perfect volgt. Deze bladveer garandeert een gelijkmatige aandrukkracht en een optimale wisdruk op elk punt van de ruit. Door het aerodynamische profiel wordt de wisser bij hogere snelheden niet opgetild en is er ook minder windruis. Ook het rubberprofiel is vaak volgens een speciale, hoogwaardige formule samengesteld. Bosch maakt bijvoorbeeld gebruik van zogenaamd Twin-rubber: een combinatie van synthetisch en natuurrubber waardoor een goede omslag van de wislip en een lange levensduur gegarandeerd wordt.

Vier-in-één

Vaak vormt de installatie van een wisser een probleem. Van gestandaardiseerde bevestigingselementen tussen wisblad en wisarm is soms geen sprake, wat de montage niet heel gebruiksvriendelijk maakt. De Multi-Clip-adapter van de Bosch Aerotwin vormt hierop een prettige uitzondering. De bijzondere adapter is al op de wisser gemonteerd en geschikt voor het merendeel van de personenauto’s op de Europese markt. De Aerotwin Multi-Clip werkt volgens het ‘vier-in-één’-principe: één enkele clip die past op de vier belangrijkste verbindingen voor blatblade wisserarmen op de markt. Als autobedrijf heb je met deze Bosch-wissers dus altijd de juiste wisser op voorraad en geen gedoe meer met het inzetten of overzetten van losse hulpstukjes tijdens het vervangen van de wisser.

Flatblades voor iedereen

Ook klanten die nog over een conventionele wisarm met haakbevestiging beschikken, biedt Bosch een uitkomst. Dankzij het Quick-Clip-systeem kunnen ook deze auto’s voorzien worden van de comfortabele en moderne Bosch Aerotwin-techniek. De wisarm hoeft slechts in de adapter gehaakt te worden. Daardoor kan het wisblad net zo eenvoudig vervangen worden als een traditionele wisser. Een beschermkap dekt de gemonteerde adapter af. Dat zorgt voor een betere aerodynamica en een gesloten design.